Heb jij een mooie ruimte te huur? Misschien wel een benedenverdieping, of een grote kledingkast in je huisje in Amsterdam? Een extra zakcentje is snel verdient door de verhuur van een ruimte die je beschikbaar hebt. Maar soms gaat het verhuren eenmaal niet zo snel. Hoe lossen we dit op bij Kamernet? Door de ruimte op de juiste manier in te richten en deze verhuur-klaar te maken! Hoe dan ook, de ervaring leert dat elke ruimte een ‘woonruimte’ kan worden door een kleine oppepper. Hieronder hebben wij de 4 beste tips voor verhuurders om de woning verhuur klaar te maken!

 1. Ruimte en neutraal 
  Het is een heerlijk gevoel wanneer je ergens naar binnen loopt en rust ervaart. Dit effect kun je nabootsen door alle overtollige spullen uit de ruimte te verwijderen. Hierdoor lijkt de kamer minder benauwend en chaotisch. Daarnaast is het gebruik van neutrale kleurelementen erg belangrijk. Het is wetenschappelijk bewezen dat neutrale kleuren ervoor zorgen dat fijne emoties worden opgeroepen. Een kleur zoals fel rood kan juist agressie, woede of passie veroorzaken, waardoor het wellicht een goed idee is om het juist niet te doen. Zo blijft de ruimte aantrekkelijk voor zowel degene die van een klassieke inrichting houden als degene die liever een modern huis willen.        
 2. Versterk de unieke elementen
  Zijn er enorme ramen? Een open haard of een houten vloer? Een inloopkast of een antiek meubelstuk? Zorg er dan voor dat de meerwaarde ervan zichtbaar wordt. Plaats dan geen bank voor het raam of gekke spullen in de haard. Bedek de vloer natuurijk niet met een enorm tapijt en licht andere opbergruimtes en meubelstukken overduidelijk op de foto’s. Hierdoor krijgen huurders een gevoel dat ze wat extra’s bij de deal krijgen en val jij als verhuurder nog meer op!  
 3. Denk aan een hotel bij de inrichting
  Niets is fijner dan op vakantie gaan en zorgeloos in je hotelkamer te snoozen. Met dit in het achterhoofd is het verstandig de inrichting van de kamer in te richten als een hotelkamer. Zo past er doorgaans veel in een kleine hotelkamer, zonder dat het er massaal en onrustig uitziet. Daarnaast is het specifiek bij een bezichtiging erg belangrijk dat er niet te veel persoonlijke spullen in de woonruimte staan. Denk aan het opbergen van de persoonlijke spullen in de badkamer, maar ook persoonlijke foto’s, kunstwerken en beeldjes. In plaats daarvan werkt spelen met verlichting en kaarsen erg goed bij het creëren van de juiste sfeer.

                             
 4. Elke hoek heeft een functie
  Doordat studentenkamers vaak erg klein zijn en de overige ruimtes in het huis gedeeld moeten worden, kan het soms erg krap worden in de kamer. Door een slimme indeling te kiezen specifiek voor de te verhuren ruimte, oogt de kamer groter en minder beperkend. Zo kan er een duidelijke studeer hoek, een zit hoek, een slaap hoek en een opberg hoek in de kamer worden gecreëerd.

 

Hebben jullie wat aan deze tips? Of hebben jullie er meer? Wij horen het graag en zien graag de resultaten!

HEB JIJ EEN WOONRUIMTE TE HUUR? HIER KUN JE ‘M DIRECT OP KAMERNET PLAATSEN!

Meer tips voor verhuren? Bekijk ook deze artikelen:

TIPS VOOR VERHUREN: WAT STAAT ER IN EEN HUURCONTRACT?
TIPS VOOR VERHUREN: HOE BEPAAL JE DE HUURPRIJS?
TIPS VOOR VERHUREN: HET ONDERHUREN VAN JE KAMER