Ga je binnenkort op kamers in je studentenstad? Denk alvast na over de inrichting van deze ruimte! Wanneer je naast een studentenkamer ook een gedeelde tuin of bijvoorbeeld een balkon hebt, is het belangrijk om naast het interieur van je kamer zelf ook planten aan te schaffen. Er is niets fijner dan een groen balkon of een sfeervolle tuin! Zeker in de warme zomermaanden is het hier fijn studeren. In de studentenkamer zal het in dat seizoen al snel te warm zijn. Daarbij biedt de tuin je de mogelijkheid om aan een bruin kleurtje te werken. In dit artikel lees je meer over het tuinieren in en rond je studentenkamer.

Gereedschap voor de tuin bij je studentenhuis

Wanneer je een volledige tuin bij je studentenhuis hebt, is het slim om elektrisch tuingereedschap aan te schaffen. Denk hierbij aan een heggenschaar voor een heg naar de buren, een snoeischaar voor het onderhouden van een struik of bijvoorbeeld boom, enzovoorts. Het is belangrijk om vooraf uit te zoeken wat het beste moment is om de tuin te onderhouden. Zo houd je de verschillende planten en bomen in een goede conditie! Bomen zijn zeker in een stadstuin wenselijk. Ze bieden je schaduw en zorgen voor wat leven in je tuin. Denk aan de vogels en insecten die op de boom afkomen.

Een balkontuin onderhouden als student

Heb je geen tuin, maar wel een balkon? In dat geval kan een klein schepje en bijvoorbeeld een kleine hark handig zijn. Met het schepje poot je eenvoudig nieuwe planten in de potten en bakken op het balkon. Rond een studentenwoning is met name het telen van een aantal kruidenplantjes erg leuk! Denk bijvoorbeeld aan munt of basilicum. Heerlijk voor in een makkelijk gerecht. Daarbij kun je munt gebruiken in je thee. In combinatie met een scheutje honing helpt het je te ontspannen na een periode van hard studeren. Was jij al op de hoogte van de rustgevende werking van munt en honing?

Gereedschapset voor alledaagse klusjes

Tot slot mag ook een algemene gereedschapset niet in je studentenkamer ontbreken! Met een gereedschapset heb je al het benodigde gereedschap bij de hand om een lampje te vervangen, om bijvoorbeeld een IKEA-meubel in elkaar te schroeven, enzovoorts. Je bent zo niet voor alles afhankelijk van de huisbaas. Wel zo prettig! Je kunt een dergelijk setje met gereedschap eenvoudig online bestellen. Dankzij de fijne koffers bij deze setjes berg je het gereedschap na gebruik veilig op onder je bed of in de kast.