Verhuis jij binnenkort naar jouw nieuwe studentenstad en vraag je jezelf af hoe je iedere maand de kamerhuur gaat betalen? Of al die dure studieboeken, biertjes in de stad en het avondeten dat niet meer automatisch iedere avond om zes uur klaar staat? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen en daarom helpen we startende studenten die voor het eerst op kamers gaan een handje.

Joep, Nathan, Caroline, Willeke en Nadeige zijn ook recent begonnen met hun studie en kozen ervoor om bij Fonky Sales aan de slag te gaan om al hun uitgaven te kunnen bekostigen. Wij vroegen hen waarom zij deze keuze hebben gemaakt naast het feit dat je er bovengemiddeld kunt verdienen en flexibel je werk kunt inplannen.

Joep uit Eindhoven:

Ik werk nu ongeveer anderhalf jaar bij Fonky Sales en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo’n goed anderhalf jaar heb gehad. Dankzij deze bijbaan kan ik doen wat ik wil en hoef ik niet meer op mijn geld te letten, wat echt heerlijk is als student. Daarnaast heb ik ook heel veel geleerd op het gebied van mensenkennis, sociale skills, verkopen en het hebben van een goede mindset. Ook heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Niet alleen uit Eindhoven maar ook vanuit de andere zeven vestigingen. Ohja en de feestjes zijn echt goud!

Nadeige uit Groningen:

De sfeer in Groningen is erg bijzonder. Het voelt gek genoeg niet alsof je naar je “werk” gaat. Dit komt voornamelijk doordat werkelijk iedereen een leeftijdsgenoot is. De hele sfeer is hierdoor ontzettend beïnvloed op een positieve manier. 

Ook hebben we veel leuke borrels om de sfeer gezellig te houden. Daarnaast doen we per project aan activiteiten buiten werk wat de band met de groep mensen waar je het meest mee samenwerkt enorm versterkt. Iedereen hier weet hoe ze een goed gesprek aan moeten gaan, want dat is simpelweg ons werk. Dit maakt dat geen dag saai is en elke dag weer anders is.

Nathan uit Nijmegen:

Ten eerste is Fonky Sales goed voor je communicatie skills. Je leert te verkopen voor A-merken en omdat je het vaak doet, merk je dat je zelf ook steeds beter kan communiceren. Ik kan mezelf bijvoorbeeld nu echt veel beter presenteren dan een jaar geleden. Ten tweede is deze bijbaan goed voor je contacten. Er werken veel verschillende mensen waarmee je vriendschappen opbouwt. Je gaat samen het terras op in de zomer, geniet van borrels met elkaar en spreekt met elkaar af buiten werk. Ten derde is Fonky Sales goed voor mijn portemonnee. Doordat ik bovengemiddeld verdien, kan ik mijn studentenleven financieren. 

“Zelfs als ik geen werkdag heb ga ik soms ‘s avonds nog wel eens langs om een biertje te doen met iedereen.”

Willeke uit Leiden:

De sfeer op de vestiging in Leiden zou ik omschrijven als heel relaxed. Voor dit baantje moet je natuurlijk een beetje een babbel hebben, wat ervoor zorgt dat je een super sociale groep mensen krijgt waar het altijd gezellig en druk is en iedereen altijd wel wat te vertellen heeft! Zelfs als ik geen werkdag heb ga ik soms ‘s avonds nog wel eens langs om een biertje te doen met iedereen. Gewoon voor de gezelligheid.

Caroline uit Utrecht:

“Mijn bijbaan bij Fonky Sales heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel leuke mensen heb ontmoet en zo mijn leventje in Utrecht heb opgebouwd. Er vonden (voor corona) veel borrels en feestjes plaats en na werk werd er ook altijd geborreld. Ik ben via een vriendin van mij hier terecht gekomen. Ze vertelde mij over een leuke studentenbaan in Utrecht en ik dacht laat ik maar even langskomen op kennismaking om te kijken of het wat voor mij is. Na de kennismaking volgde de training en de inwerkdagen en ik vond het werk veel leuker dan verwacht.”

Hopelijk hebben deze studenten je een goed beeld kunnen geven van een bijbaan die goed aansluit bij jouw nieuwe studie. Mocht je in of rondom Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg of Utrecht op kamers gaan of gewoon op zoek zijn naar een ultieme studentenbaan. Kom dan gerust eens langs op de vestiging of bekijk de vacature.