Om een huis geheel te voorzien van sfeer, warmte en een welkom gevoel is het belangrijk om elke kamer optimaal te benutten. Voor elke kamer is dat een ander verhaal. binnen een slaapkamer zijn er andere elementen nodig om er het meeste uit te halen dan binnen een keuken. Koop een barkruk bijvoorbeeld voor een keuken, maar niet voor de slaapkamer. Logisch natuurlijk, maar binnen elke kamer zijn er in ieder geval verschillende elementen waar je rekening mee kan houden om het meeste uit een kamer te halen.

Glashelder

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren is het slim op kamers op te delen door middel van glas. Vaak wordt er gedacht dat dit niet geluidsdicht is, maar dat is zeker niet waar. Glazen wanden zorgen namelijk voor een goede scheiding tussen twee ruimtes zonder last te hebben van de tv die aanstaat in de andere kamer. Maar, ook binnen ruimtes kan er gebruik worden gemaakt van glazen wanden. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een douche door een glazen wand. Het creëert in ieder geval meer ruimte en het levert ook nog eens een prachtig plaatje op.

Spelen met meubilair

Binnen alle genoemde ruimtes is het mogelijk om te spelen met meubilair. Zo kan een kast bijvoorbeeld ook dienen als een bureau. Maar, het is ook mogelijk om inklapbare meubels aan te schaffen om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Wat ook steeds vaker gebeurd, is dat er wordt gespeeld in vormen en hoogtes. Zo kan een ruimte heel anders ogen door een ronde tafel of een hoge tafel met barkrukken. Bekijk eens vidaXL’s eettafel assortiment voor een mooie indruk. Kies ook voor zo ruim mogelijk meubilair. Het klinkt onlogisch, maar door een ruime bank creëer je juist meer ruimte dan door een kleine bank.

Kleur

Een uiterst belangrijk element in elke kamer is de kleur. Zo wil je in een slaapkamer bijvoorbeeld een kleur van rust en in de woonkamer juist een kleur die zorgt voor veel warmte. Binnen elke ruimte moet er goed worden nagedacht over de kleur. Voor een kleine kamer is het belangrijk om een neutraal palet aan kleuren te gebruiken terwijl het in een ruime woonkamer juist goed is om een muur toe te voegen met een opvallende kleur.