Nederland is een onwijs multicultureel en internationaal land – en dat wordt ook duidelijk in de studenten die ons land aantrekt! In de Nederlandse hogescholen en universiteiten lopen namelijk meer buitenlandse studenten rond dan ooit tevoren. Een recordaantal van bijna 90.000 studenten volgt dit jaar een opleiding in ons land. Misschien klinkt dit niet als veel, maar samen vormen ze zo een 10 procent van het totaal aantal studenten.  

Dit schrijft de Telegraaf, die baseert zich op een toespraak die directievoorzitter Freddy Weima van EP-Nuffic vandaag zal houden bij de start van de Week van de Internationale Student. EP-Nuffic is een centrum dat werkt aan internationalisering in het Nederlandse onderwijs.

 

Economie
Volgens Weima leveren de buitenlandse studenten ons veel voordelen op. “Zo zijn ze goed voor de economie – vooral als zij na hun studie in Nederland blijven – en vormen ze goede ambassadeurs voor ons land na de studie.” Vooral het groeiend aantal Engelstalige colleges trekt meer internationale studenten naar ons land. Van de bijna 90.000 studenten komen 23.000 van buiten Europa.

 

Herkomst

De meeste studenten (24.000) komen uit Duitsland. China staat met meer dan 6600 studenten op de tweede plaats, België is derde met ongeveer 3000 studenten. De universiteit van Maastricht is de koploper. De instelling heeft 7770 buitenlandse studenten. Dat betekent dat daar meer buitenlanders dan Nederlanders studeren. Ook Fontys Hogescholen en de universiteiten in Groningen, Rotterdam en Delft zijn geliefd.

 

Wat vinden jullie hiervan? Hebben jullie veel internationale medestudenten in jullie colleges en werkgroepen? We horen het graag!

Bron & Bron