Studieboeken, schoenen, winterkleding, knutselspullen, pannen, servies en nog duizend andere spullen. Wanneer je op kamers gaat, heb je doorgaans erg weinig plek voor je spullen. Een slimme manier van opbergen is dan ook heel erg wenselijk. Hierbij kun je natuurlijk ook gebruik maken van de gezamenlijk ruimtes in je studentenhuis. Hier lees je de beste tips om onopvallend en slim spullen op te bergen in je studentenhuis!

Wil jij samen met je huisgenoten een home make-over van MADE.com t.w.v. €1500 winnen? Registreer je studentenhuis dan nu op Kamernet en maak direct kans op deze geweldige prijs!  – Deze actie is inmiddels verlopen –

  1. In de hal

SusanneSoliman_135-e1452598298516

Wanneer je de deur uit stormt wil je meteen al je spullen bij de hand hebben, zoals je sleutels of je portemonnee. En wanneer je terug komt, wil je ze net zo snel weer kwijt. Hebben jullie ooit gedacht aan een smalle wandtafel met meerdere lades? Zo heeft elke huisgenoot een eigen la en raakt niemand zijn of haar spullen kwijt! Dit kastje kun je vinden bij MADE.com.

2. Onder de bank

bari_corner_storage_right_malva_linen_foam_matress_lb05bari_corner_storage_right_malva_linen_foam_matress_lb05Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.16.59bari_corner_storage_right_malva_linen_foam_matress_lb05

Hoewel sommige mensen veel spullen kwijtraken onder, of tussen, de bank, hoeft dit niet zo te zijn als je de bank bewust als opslag plaats gebruikt! Een bank met een ingebouwde opslag is ideaal! Je kunt er bijvoorbeeld je beddengoed en linnen kwijt, of in de winter de winterjassen van iedereen. Je kunt ook plaids en kaarsen opbergen, eigenlijk gewoon waar je maar zin in hebt. En het model hierboven is ook nog eens een tweepersoons slaapplaats, handig na feestjes als je spontaan gasten krijgt!

3. Salontafel

Kist5-620x404

Ook een trend van het moment: een kist als salontafel. Het staat stoer, maar het is ook nog eens een handige extra opbergplaats. Dat maakt het opruimen een stuk makkelijker. Je kunt er misschien wel een scoren bij de locale tweede hands markt of bij de kringloop!

4. Een dode hoek

54bab675694123638b435a98e1b3a99b

Er zijn van die plekjes in de woonkamer waar je eigenlijk weinig mee kunt, tot iemand je erop wijst dat het helemaal geen loze ruimte is. Kijk bijvoorbeeld hoe de hoek hierboven is benut, ontzettend slim! Zo kun je veel spullen op een leuke manier opbergen.

5. Blokken

a5ea26fb4476d28bbc8408c03b057d9f

Een dressoir met blokken is super handig, zeker om de ruimte op te delen. Elke huisgenoot kan dan 1 of 2 ‘blokken bezitten’. Om het niet rommelig te laten ogen, kun je ook opbergdozen gebruiken om je rommel in te gooien.

 

6. In de tuin

Geen plek meer over in je huis? Kijk dan eens naar je tuin. Berg in de winter al je tuinspullen op in een grote opbergbox. Zoals de BBQ, je tuinkussens en andere tuinartikelen. Benieuwd naar tuinmeubelen voor je studententuin? Lees het in onze studententuin-blog.

Wil je juist af van te veel spullen, dingen en kleren? Lees hier dan over de Konmari methode!