In een studentenhuis is iedere student vaak druk met zijn eigen kamer. Aan de gezamenlijke ruimtes wordt vaak niet veel gedaan. Maar wanneer dan de zomer aanbreekt, wil iedereen toch graag in de tuin zitten en genieten van de zon. In deze blog lees je verschillende tips hoe de studententuin klaargestoomd kan worden voor de zomer met tips voor tuinmeubelen in de tuin of op het balkon.

Onderhoudsvrije tuin
Zorg ervoor dat je tuin onderhoudsvriendelijk is ingericht. Een tuin waarbij het nodige onderhoud niet té veel tijd kost. Zodat je heerlijk kunt relaxen in je tuin en niet bezig bent met onkruid wieden. Kies voor veel bestrating en weinig beplanting, uiteraard wel in een stijl die bij jullie studentenhuis past. Is je terras klaar? Dan kun je op zoek naar de juiste tuinmeubelen.

Goedkope tuinmeubelen

Om van het buitenleven te kunnen genieten, is comfort noodzakelijk. Je wilt toch wel graag in een stoel of bank kunnen zitten tijdens de BBQ toch? Overleg met je huisgenoten of jullie voornamelijk willen zonnen in de tuin, of ook dineren. Kies je voor het laatste? Ga dan op zoek naar een goedkope, maar duurzame tuinset. Een voordelig merk is Forza, met mooie prijzen voor de studententuin.

Knus balkon
Niet gezegend met een tuin, maar wel met een knus balkon? Fleur dan je tuin op met een balkonset. De tip voor studentenflats! Een balkonset is compact én comfortabel, zodat je ook op een balkon kunt relaxen in de zon. Kies voor een inklapbare set, want deze kun je eenvoudig en ruimtebesparend opbergen.

Inrichten van je kamer
Het kan zijn dat jouw kamer of studio naast het balkon of de tuin is, dan heb je geluk! Je kamer is daardoor vaak een stuk lichter en je kunt makkelijk even buiten zitten bij lekker weer. Deel je juist een geheel dakterras of de tuin met meerdere bewoners? Ook dat is heel gezellig, want daardoor kun je al snel samen barbecuen of misschien zelfs een opblaasbaar zwembad neerzetten.