Het wordt steeds belangrijker om duurzaam te wonen. Er zijn dan ook een hoop mensen die hier aanpassingen voor doen aan hun woning. Ook als student is het mogelijk om duurzaam te wonen, ook al heb je een huurwoning. Tegenwoordig hoeft het zelfs helemaal niet moeilijk meer te zijn om duurzaam te leven. Wil je ook duurzamer wonen zonder al te veel moeite te hoeven doen? Dat komt goed uit! Wij geven je namelijk een aantal makkelijke tips. Naast dat deze tips je helpen aan een duurzame woning zijn ze in veel gevallen ook nog eens goed voor je portemonnee.

Je energieleverancier kiezen

Bij het kiezen van je energieleverancier ga je al snel voor de goedkoopste aanbieder. Naast de prijs moet je ook kijken naar een leverancier die groene stroom levert. Online energie vergelijken kan je hierbij helpen. Jedaarb ziet dan precies welke aanbieders de groenste stroom hebben en welke prijs daarbij hoort. Een groot voordeel is dat het tegenwoordig helemaal niet meer zo duur is om een energiecontract af te sluiten met groene stroom.

Bewust omgaan met je verbruik

Ook al heb je een goedkope en groene energieleverancier, je zult alsnog bewust om moeten gaan met je energie verbruikt. Het is namelijk zonde als je onnodig teveel verbruikt. Door de verwarming een graadje lager te zetten gaat je gasverbruik al met 7% omlaag, een flinke besparing dus. Let ook goed op dat je de verwarming uitzet als je weg bent of als je naar bed gaat. Het is dan helemaal niet nodig dat je verwarming hoog staat. Door goed op te letten kun je een stuk duurzamer wonen en ook nog tientallen euro’s per maand besparen op je energiekosten.

Isolatie van je woning

Het nadeel van het isoleren van je woning is dat er vaak een behoorlijke investering nodig is. Als je student bent en in een huurwoning woont, ga je hier natuurlijk nooit in investeren. Toch zijn er een aantal kleine dingen die je kunt doen om toch je woning te isoleren zonder dat het veel geld kost. Ten eerst zul je goed gebruik moeten maken van je gordijnen, door deze op tijd dicht te doen houd je de warmte binnen. Via de ramen gaat er namelijk veel warmte verloren. Ook kun je kieren en gaten dichten, er komt een hoop koude lucht je woning in via kieren en gaten.