Is het tijd voor een gezellig avondje thuis met vrienden? Dan kun je vast wat inspiratie gebruiken om er ook dit keer weer wat leuks van te maken. We geven je dan ook met liefde en plezier een aantal leuke ideeën!

  1. Lekker gourmetten

Het hoeft echt geen kerst te zijn om gezellig te kunnen gourmetten; juist ook op ‘normale’ dagen is dit ontzettend leuk! Je kunt gourmet online bestellen en vervolgens op je eigen tempo klaarzetten. Haal wat wijn en bier bij de supermarkt om de hoek, bestel je gourmet vlees van A-Z (zo weet je zeker dat je voor iedereen wat klaar hebt liggen), zet een muziekje aan en genieten maar!

 

  1. Een filmavond

Het klinkt misschien wat standaard, maar ook van een filmavond kun je echt wel iets speciaals maken. Zorg voor wat lekkernijen zoals popcorn en toastjes met kaas en worst, een aantal kratten bier en/of flessen wijn en je bent al een heel eind op weg! Overleg eventueel samen in welk thema jullie die avond films gaan kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Lord of the Rings marathon of een horroravond? Dekentjes klaar, gordijnen dicht, telefoons uit, en lekker samen films kijken!

 

  1. Samen koken

Ook altijd leuk: samen koken! Stel vooraf samen een menu samen of bespreek van te voren wie welk gerecht gaat koken. Duik vervolgens allemaal samen de supermarkt in om de nodige ingrediënten aan te schaffen (of laat iedereen de ingrediënten voor zijn eigen gerecht meenemen) en ga samen lekker in de keuken aan de slag. Zet een muziekje aan op de achtergrond, pak er een drankje bij, en je hebt zo uren plezier!

 

  1. Een wijn- of bierproeverij

Wil je dit keer iets speciaals doen? Organiseer dan een leuke wijn- of bierproeverij. Je kunt hier natuurlijk iemand voor inschakelen, maar je kunt het ook gewoon lekker zelf doen. Doe wat onderzoek naar lekkere wijn- of bier en voedselcombinaties, en zorg dat je alles van te voren in huis haalt. Maak de hapjes eventueel samen, print leuke omschrijvingen van de drankjes uit en geniet er vervolgens allemaal samen van!

 

  1. Spelletjesavond

Hoe lang is het geleden dat jullie allemaal samen bordspellen hebben gespeeld? Met een lekker hapje en drankje erbij is dit een geweldige manier om je avond samen door te brengen. Van moderne spellen zoals 30-seconds tot de lekker ouderwetse spellen als mens-erger-je-niet. Je hebt gegarandeerd een geweldige avond!