Bij het inrichten van je nieuwe paleisje denk je misschien niet meteen aan de gordijnen. Want is het eigenlijk wel zo belangrijk? Kun je niet gewoon zonder raambekleding door het leven? Precies voor degene die hier nog over twijfelen, hebben we een aantal belangrijke voordelen van gordijnen voor je op een rij gezet.

Gordijnen brengen sfeer in je kamer

Laten we beginnen bij de decoratieve functie van de gordijnen. Het brengt namelijk heel veel sfeer in je kamer! Het zorgt voor een knusse uitstraling en het maakt het geheel weer gezellig. Daarnaast is het verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Er zit dus altijd iets tussen wat bij jouw stijl past. Van grijze linnen gordijnen tot rood polyester. Je kunt het beste even een woonwinkel binnenlopen om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Of bekijk online wat je aanspreekt. Heb je geen standaard maat ramen? Dan is een op maat gemaakt gordijn een slimme keuze.

Gordijnen zorgen voor isolatie

Gordijnen werken isolerend. Dit is zowel in de zomer als in de winter een groot voordeel. Op een warme dag kun je de gordijnen sluiten om de warme lucht buiten te houden. Is het juist heel koud? Dan zorgt de raambekleding ervoor dat die kou zo veel mogelijk buiten blijft. Hiermee kun je ook veel geld besparen op de energierekening. Tip: Zorg er wel voor dat de gordijnen niet de verwarming blokkeren. Hierdoor kan de warmte zich niet goed verspreiden in de kamer.

Gordijnen dempen geluid

Je doet ook de buren een groot plezier als jij een paar gordijnen aanschaft. Het zorgt er namelijk voor dat het geluid in je kamer wordt gedempt. De vervelende echo geluiden zullen ook verdwijnen. Leg nog een leuk vloerkleed op de grond voor een optimaal resultaat.

Gordijnen geven je privacy

Een paar gordijnen voor je ramen geven je meer privacy. Misschien woon je langs een drukke weg waar iedereen naar binnen kan kijken of heb je gewoon hele nieuwsgierige overburen. Dan kan raamdecoratie wel eens goed van pas komen.

Gordijnen zijn zonwerend

Gordijnen werken ook als binnenzonwering. In de zomer kun je niet alleen de warmte, maar ook het felle zonlicht buiten houden. Handig als je een film gaat kijken of ’s ochtends nog even in het donker wilt blijven liggen. Kies voor een dik materiaal om zo min mogelijk licht door te laten. Dit worden ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Ook deze heb je in allerlei kleuren en stijlen.