Als we het hebben over een studentenkamer, dan denkt iedereen al snel aan een simpele inrichting waar alleen de hoognodige meubels in staan en niet veel moeite voor is gedaan. Daarnaast denken we ook vaak dat de meubels, die in de kamer staan, van ellende bijna uit elkaar vallen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verdere status van de kamer. Smerig, slecht onderhouden en simpel zijn woorden die vaak in relatie worden gebracht met een studentenkamer. Toch hoeft bovenstaande helemaal niet altijd zo te zijn. Veel studenten willen juist iets leuks van hun eigen kamertje maken en er het maximale uithalen. Hoe je dat doet? Dat lees je allemaal hieronder in de 7 tips.

1. Verdeel je kamer op in diverse elementen/gebieden

Uiteraard slaap je niet alleen in je kamer, maar is het ook een plek waar je studeert, eet en gezellige avonden hebt met vrienden. Het is daarom verstandig om je kamer onder te verdelen in verschillende elementen. Hoe dat kan met zo’n beperkte ruimte? Schaf gordijnen aan en hang ze op de juiste plek op of wat dacht je van een kast of een bank die je op zo’n plek zet dat het je kamer onderverdeelt? Zo makkelijk is het!

spiegel

2. Grote spiegels

Spiegels mogen zeker niet ontbreken in je studentenkamer, want spiegels creëren meer ruimte. Je kamer wordt er stukken groter van én krijgt nog meer lichtinval. Een kleine spiegel waar je alleen je gezicht in kunt zien, heeft niet veel effect. Ga dus voor groot, groter, grootst.

3. Grote gordijnen

In hotelkamers zie je het ook vaak, één mooi en groot gordijn die de hele wand met ramen bedekt. Nou, doe dat ook in je studentenkamer.
Waarom? Zo’n groot gordijn zorgt voor veel rust én vergroot de ruimte.

4. Meubels met meerdere functies

Je kent het wel, een bed met lades eronder, een bank die uit te klappen is als bed en ga zo maar door. Kortom, ga voor meubels met meerdere functies. Deze meubels besparen je ruimte, aangezien je niet een bank en een bed kwijt hoeft. En als student zijnde niet geheel onbelangrijk, het bespaart je ook nog in de kosten.

5. Een likje verf

Het hoeft allemaal zo moeilijk niet te zijn. Een mooi kleurtje op de muur zorgt direct voor meer sfeer en iedereen zal denken dat je kamer splinternieuw is. Groen, blauw, rood of ga voor een iets veiligere kleur zoals grijs of bruin.

6. Fleur je muren op met muurdecoratie

De muren zijn geverfd, maar om die kale muur wat op te vrolijken is wat muurdecoratie geen overbodige luxe. En nee, dan hebben we niet over bierviltjes die je afgelopen nacht mee hebt genomen uit de kroeg. Ga voor meer stijl. Plak bijvoorbeeld een mooie quote van muurstickers op de muur of ga voor een stijlvolle foto op plexiglas of aluminium. Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Knip dan zelf een aantal letters uit en schilder, met behulp van deze letters, zelf een mooie tekst op je muur.

muurdecoratie

7. Tot slot, geef het een persoonlijke touch

Dat je gaat studeren, je ouderlijke huis verlaat en in een studentenkamer gaat wonen, is natuurlijk een hele stap. Je laat je vertrouwde omgeving achter, waardoor het belangrijk is om een veilige thuishaven te creëren. Probeer zoveel mogelijk persoonlijke spullen mee te nemen naar je studentenkamer, bijvoorbeeld foto’s met familie en vrienden. Als je je dan eens eenzaam voelt in je kamer kun je naar die foto’s kijken en terugdenken aan die mooie momenten.