Update: Inmiddels is dit artikel verouderd. De nieuwste versie van dit artikel met alle relevante informatie kun je vinden op Kamernet: Het opstellen van een huurcontract

Verhuren aan buitenlandse studenten is niet altijd het makkelijkste wat er is. Wij hebben eerder de beste tips voor het verhuren aan buitenlandse studenten opgesteld, waar ook stond vermeld dat het huurcontract het liefste in een gemeenschappelijke taal, zoals engels, kan worden opgesteld. Wij hebben een voorbeeld contract in het engels opgesteld en deze kun je hieronder vinden. 

Het contract bevat, volgens ons, belangrijke elementen. Wij willen je wel meegeven dat een voorbeeld contract zeker niet perfect is en vaak aangepast moet worden aan een persoonlijke situatie. Het kan voorkomen dat sommige artikelen geen toegevoegde waarde geven aan het contract, deze kun je er dan natuurlijk uithalen. Ook kunnen er, volgens de verhuurder, artikelen ontbreken. In dat geval wordt aangeraden in overleg met de huurder een nieuw artikel op te stellen, waarin de regel wordt besproken. Je kunt natuurlijk altijd de overeenkomst door een jurist of notaris laten controleren.

Hier kun je het Engelse huurcontract voor een kamer bekijken in PDF!

 

Meer tips voor verhuren? Misschien vind je deze onderwerpen leuk:

TIPS VOOR VERHUREN: ZO BEPAAL JE DE HUURPRIJS
TIPS VOOR VERHUREN: ONDERHUREN VAN EEN WONING
TIPS VOOR VERHUREN: BUITENLANDSE STUDENTEN