Een verhuizing brengt vaak veel rompslomp met zich mee; en zeker wanneer je voor het eerst het ouderlijk huis verlaat. Er komt natuurlijk ontzettend veel kijken bij zo’n verhuizing, en wanneer je naar een studentenkamer verhuist kun je ook niet altijd je hele hebben en houden meenemen. Als je überhaupt al iets in huis hebt! Dus hoe pak je zo’n verhuizing nu precies aan? Je leest het hier.

Kies het juiste vervoer

Om te beginnen is een verhuis bus huren wel zo makkelijk. Zeker wanneer je zelf niet beschikt over een (gigantisch) grote auto of bus. Wanneer je een busje huurt heb je alles in één keer geregeld, en hoef je niet tientallen keren op en neer met de auto. Je kunt ook gewoon online, via websites als huren.nl je benodigdheden huren. Je kunt online namelijk vaak lagere prijzen krijgen; en het is meteen makkelijk vergelijken met eventuele andere aanbieders. Je kunt direct kiezen wat je wel, of juist niet nodig hebt, en de benodigdheden direct thuisbezorgd krijgen. Dat is toch weer eens wat anders dan het huren van een boedelbak bij het tankstation.

Ga op koopjesjacht

Die verhuisbus moet natuurlijk wel gevuld worden. Afhankelijk van de ruimte die je in je kamer hebt kan het ook best zijn dat je wel wat meubelstukken kunt gebruiken. Je bed kun je misschien meenemen vanuit je ouderlijk huis; en een groot deel van de inboedel ook. Maar wanneer je ook de ruimte hebt voor een bank, een bureau, een salontafel of zelfs een koelkast, is het fijn om deze vooraf al aan te schaffen. Zo kun je jouw kamer direct helemaal inrichten en kun je vanaf dag 1 ontspannen. Struin zowel online als offline marktplaatsen af voor leuke tweedehands meubels: met een beetje DIY moeite heb je ze zo omgetoverd tot iets waar je nog jaren plezier van kan hebben. Hier vind je meer verhuistips..

Regel de administratie

Je hebt je inboedel klaar, en de verhuisbus is geboekt: dan is het nu tijd om de administratie te gaan regelen. Een verhuizing brengt namelijk ook het nodige administratieve werk met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan alle adreswijzigingen bij gemeente en overheid, maar ook school, sportschool en eventuele evenementen. De adreswijziging en het aangeven van de nieuwe woonsituatie heeft ook invloed op je eventuele studiefinanciering of andere tegemoetkomingen. Misschien heb je bijvoorbeeld recht op huurtoeslag, of zijn er andere subsidies die je kunt krijgen wanneer je op kamers gaat. Het is het onderzoeken zeker waard!