Wat is er nu gezelliger dan samen buiten in de tuin zitten met al je huisgenoten op een mooie dag? Maar hoe vaak komt het voor dat je in Nederland lekker buiten kunt zitten? Wanneer jullie tuin is voorzien van een terrasoverkapping (veranda of serre) dan kan dat veel vaker!
En wanneer je deze veranda of serre dan ook nog eens kunt afschermen met een glazen schuifpui, waarvan elk stuk onafhankelijk van elkaar kan worden dicht gemaakt, dan kun je samen met uw huisgenoten optimaal genieten. Het uitzicht op de tuin blijft hetzelfde maar door de schuifpui heb je een enorm comfort omdat je beschermt bent tegen de wind.

Wat zijn de voordelen van een schuifpui in de tuin

Een schuifpui zorgt ervoor dat een serre kan worden afgesloten maar je kunt ook een schuifpui laten plaatsen in de muur van de woonkamer op de plaats waar op dit moment een raam zit. Met een schuifpui haal je meer licht in huis en kun je van binnen zó naar buiten lopen. Daarnaast betrek je de tuin meer bij je woning. Wanneer je bij een veranda of overkapping een schuifpui plaatst, dan kun je de veranda of overkapping al gauw gebruiken als serre. Hier is het bijna het hele jaar aangenaam vertoeven omdat de zon vrij spel heeft en de wind wordt tegengehouden.

Een groot voordeel voor je huurbaas, als je die hebt, is dat het huis niet alleen meer ruimte maar ook een meerwaarde krijgt zodra er een serre is aangebouwd, wellicht kun je met dit argument je huurbaas overhalen om een serre te laten plaatsen.

Een echte serre maken

Wil je van de veranda of de overkapping een echte serre maken dan betekent dit dat alle zijden van de veranda of serre dicht gemaakt moeten worden. Wanneer je dit doet door middel van ramen en een glazen schuifpui, dan behoud je zoveel mogelijk licht. Helaas wordt het dan in de zomer hier wel erg warm. Dit kun je voorkomen door zonwering aan te brengen.

Wat is onderzonwering

Veel serre’s zijn gemaakt met een glazen of doorzichtig kunststof dak. Door deze daken heeft de zon vrij spel. Onderzonwering kan dan uitkomst bieden. Het is een zonnescherm dat komt te hangen onder het glazen dak systeem. Hierdoor heeft het weer geen invloed op de stof en daardoor gaat het doek veel langer mee. Door het dak wordt het doek dus beschermd tegen wind, vocht en vuil. Helaas heeft onderzonwering als nadeel dat de warmte in de serre blijft hangen. Dit kan worden tegengegaan door een speciaal ontwikkeld warmte reflecterend doek. Aan de bovenzijde van dit doek is een reflecterende laag aangebracht waardoor dit doek de warmtestraling tegengaat.