Ben je inmiddels gesetteld in je nieuwe studentenwoning en staat alles in huis redelijk op zijn plaats? Dan wordt het nu tijd om te gaan kijken naar je tuin. Veel studenten besteden weinig tijd aan de tuin en dat is echt een gemiste kans! Je kunt de tuin namelijk zien als een uitbreiding van je huis, mits je deze handig indeelt. Wij vertellen je graag de mogelijkheden die er zijn voor jouw studententuin.

Wil de huurbaas meewerken aan het verhogen van de woningwaarde?

Het plaatsen van een overkapping, veranda of tuinkamer aan het huis is best een grote uitgaven, zeker als student zijnde. Een overkapping is alleen een dak, een veranda heeft ook afgesloten zijkanten en een tuinkamer is geheel afgesloten met een schuifdeur naar buiten.

Waarschijnlijk is het studentenhuis niet jouw eigendom maar huur je het van een huurbaas. Vergeet niet dat het plaatsen van een overkapping, veranda of tuinkamer ook zorgt voor een hogere woningwaarde. Kijk eens op Mooieverandas.nl voor ideeën en een prijsindicatie en overtuig je huurbaas ervan dat een uitbreiding van de studentenwoning naar buiten toe de woningwaarde zal verhogen en hem dus ten goede zal komen. Creëer een win win situatie, zie jij jezelf al heerlijk buiten in de tuin vertoeven tijdens het maken van je huiswerk.

Als student geen tijd en toch gezelligheid!

Jij als student hebt het altijd druk of betere dingen te doen. Zeker als het gaat om de verzorging van het interieur en exterieur binnen en buitenshuis. Dat begrijpen wij heel goed! Daarom is het verstandig om een studententuin net zoals het huis zelf praktisch in te richten. Maar praktisch hoeft niet ongezellig te zijn! Kies voor een eenvoudig schoon te maken tuin set en planten die weinig onderhoud nodig hebben. Ligt er gras in jullie studententuin, dat nooit gemaaid wordt? Spaar dan met z’n allen een grasmaaier robot bij elkaar of laat een terras leggen van tegels die weinig onderhoud nodig hebben. Creëer naast een groot terras voor de ultieme studentenfeesten ook wat hoekjes in de tuin waar je ongestoord kunt studeren.

Op zoek naar betaalbare en onderhoudsvriendelijke planten en tuinartikelen?

Ben je nieuwsgierig wat het gaat kosten om je studententuin om te toveren naar een waar paradijsje voor veel lol, plezier en genot? Kijk dan eens op vanBeem.nl Hou in je achterhoofd dat alle producten die je wilt aanschaffen eenvoudig te onderhouden dienen te zijn, ook de planten! Zo hoeft niet één student veel tuinwerk te verrichten en blijft de tuin lang mooi.