Met een balkon kun je meer dan je denkt! Het is geen volwaardige tuin maar door het balkon handig in te richten kun je er het hele jaar door genieten van de buitenlucht. Zie het balkon als een verlengstukje van jouw appartement. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw balkon gezellig wordt en een heerlijk plekje is om te chillen!

Een klein bankje, bistro stoeltjes met een leuk tafeltje of een gehele loungeset

Of je balkon nou klein of groot is, de diversiteit in tuinmeubelen die momenteel word aangeboden bevat ongetwijfeld een passende set. Kies voor een leuk bankje onder je raam, 2 schattige bistrostoeltjes met een klein tafeltje of een gehele loungeset. Meet voordat je op zoek gaat in de diversiteit in tuinmeubelen eerst goed op wat er gaat passen bij jouw op het balkon. Hou hierbij rekening met openslaande deuren en naar buiten openende ramen. Je zult niet de eerste zijn die na het aanschaffen van een tuinset zijn balkon niet meer op of af kan…

Kies een mooi vloertje op je balkon voor extra sfeer!

Nu je weet welke tuinmeubelen er geschikt zijn voor jouw balkon kun je kijken naar de vloer. Je kunt kiezen voor houten vlondertjes, deze geven een natuurlijk effect. Echter kunnen ze wel glad worden als ze een tijdje niet zijn schoongemaakt. Ook drainagetegels zijn verkrijgbaar voor op het balkon. Deze zijn niet zo zwaar als gewone tegels en voeren het water goed af. Maar heb je ook al gedacht aan kunstgras? Tegenwoordig is kunstgras in allerlei soorten, kleuren en prijscategorieën verkrijgbaar en dit geeft een natuurlijk maar ook speels effect en is zacht aan de voeten!

Het balkon leent zich voor verticaal tuinieren

Als je balkon niet heel groot is maar je toch wel wat planten en bloemen wilt verzorgen dan kun je denken aan verticaal tuinieren. Wees creatief en benut de ruimte die je hebt! Er bestaan speciale systemen voor het balkon die je kunnen helpen bij het verticaal tuinieren. Natuurlijk leent de balustrade zich ook voor het ophangen van leuke kleurrijke bloembakken.

Extra warmte op je balkon voor de winterse gezelligheid of de lange zomeravonden

Op een balkon kan het nog wel eens waaien, zeker als het om een geheel open balkon gaat. Je kunt de zijkanten van je balkon afschermen met bijvoorbeeld tuinschermen of zijl zodat je minder in de wind zit. Helaas mag je, om ruzie met de buren te voorkomen, geen vuurtje stoken op je balkon, een vuurkorf heeft dus geen nut. Maar als je een kleine terrasverwarmer ophangt dan kun je ook als het wat frisser wordt nog heerlijk genieten van het zitten op je balkon!