Het leven van een student gaat niet altijd over rozen. Het is voor een student vaak lastig om goed rond te komen. Waarschijnlijk heb je als student een schamel loontje als bijbaan en kan je maar net aan de huur betalen. Uiteraard schieten ouders vaak te hulp, maar soms is dit niet altijd genoeg. Gezien ook de studiefinanciering tegenwoordig geen gift meer is, maar wordt omgezet in een lening, is het handig om als student efficiënt met jouw inkomen om te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk om er een gezonde levensstijl op na te houden. Een aantal tips om die levensstijl in stand te houden.

Goedkoop en gezond eten

Gezond eten is belangrijk. Ook voor de student. Vaak is gezond eten wel duurder dan een gemiddeld studentenhapje zoals een patatje met. Het is toch van belang om de juiste voeding naar binnen te krijgen. Probeer daarom verschillende acties van supermarkten in de gaten te houden. Vaak zijn groente en fruit bijvoorbeeld in de bonus en verschillen de acties ook per week. Daarnaast kan je buiten de supermarkten kijken of het goedkoper is om bijvoorbeeld om een markt groente en fruit te kopen. In principe heb je niet veel nodig voor een gezonde maaltijd. Zolang je maar de juiste balans van groenten, fruit, koolhydraten, vetten en eiwitten inneemt. Een maaltijd met pasta, spinazie, champignons en crème fraîche is niet alleen gezond, maar bovendien ook nog eens lekker. Zo zijn er bijzonder veel makkelijke en simpele gerechten op internet te vinden. Het kost misschien meer tijd maar uiteindelijk bespaar je een hoop geld wanneer je het allemaal bij elkaar optelt.

Sporten

Ook als student is het goed om minimaal elke dag een half uurtje te sporten. Je zit immers ook dagen achter de computer, zowel wanneer je college hebt als thuis wanneer je studeert. De meest goedkope sporten zijn natuurlijk de sporten waarbij je niet naar een sportschool hoeft. Ga bijvoorbeeld een half uurtje wandelen of een half uur hardlopen. Allebei sporten die je gratis en voor niets kan uitvoeren. Het enige wat je hier echt voor nodig hebt is discipline. Wanneer je liever in de sportschool staat, zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om voor een studentenprijs elke dag te kunnen sporten. Je hoeft vaak niet meer dan twintig euro per maand te betalen. Een aardige prijs wanneer je niet veel te besteden hebt.

Sporten & voeding combineren

Wanneer je veel aan het sporten bent en wellicht minder goede voeding naar binnen krijgt, is het goed om eens te denken aan supplementen. Supplementen zijn bedoeld als aanvulling op jouw voeding. Wanneer je bijvoorbeeld tekorten hebt op belangrijke stoffen zoals vitamines, mineralen en ijzer. Dan kan het een uitkomst bieden om dergelijke aanvullingen te kopen bij een drogist. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden om supplementen te kopen, zoals multivitaminen. Doe dit echter alleen als je zeker weet dat je een tekort hebt. Dit kan je laten testen bij jouw huisarts. Probeer het in eerste instantie altijd op te lossen met voeding.

Al met al kleine tips om jouw gezonde levensstijl in stand te houden. Bedenk dat gezondheid altijd op nummer één staat en uiteraard kan je af en toe wel eens wat drinken. Maar probeer je altijd te focussen op gezondheid, je zal zien dat je dan veel lekkerder in je vel zit!