Een 25-jarige student uit Kampen was eind vorige week opeens een rijk man. Door een fout van ABN Amro was het saldo van zijn beleggingsrekening gestegen naar 1 miljoen euro.

“Een flinke blunder. Onvoorstelbaar!” De 25-jarige student Kris Koops uit Kampen kan het nog steeds niet geloven dat hij door een fout van de ABN Amro bank bijna één miljoen euro kreeg bijgeschreven. „Ik was in een klap steenrijk”, zegt hij.

Aangename verrassing
Tijdens het internetbankieren kwam hij vrijdag voor een aangename verrassing te staan. „Mijn beleggingsrekening was naar bijna een miljoen euro gestegen, terwijl er de dag ervoor nog zo’n duizend euro op stond.” Het saldo was verhoogd naar 934.618,06 euro. „Ik kon me niet voorstellen dat de bank mijn aandelen wel heel goed had belegd.”

Alles teruggedraaid
De Kampenaar, die in het weekeinde als buschauffeur een centje bijverdient, toog direct naar zijn bankfiliaal. „Maar toen werd alles teruggedraaid.” „Er is waarschijnlijk iets fout gegaan met de invoer van de slotkoers”, aldus de ABN Amro-woordvoerder. „Dit komt zelden voor.”

Bron: Telegraaf.nl