Als student geef je vaak je hele budget uit aan schoolkosten, huur, boodschappen, bier, feestjes of festivals. Wanneer je ook maar iets meer kunt uitgeven, denk je waarschijnlijk aan een nieuwe outfit in plaats van nieuwe beauty producten. Toch moeten we het belang van goede verzorging niet onderschatten. Wie zichzelf goed verzorgd op een jonge leeftijd, zal hier later baat bij hebben. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om de juiste producten – die jij zelf het fijnste vind – te scoren. Maar kom je er nou achter welke producten het beste werken?

1. D.I.Y.

Een goedkope manier om verschillende formules en ingrediënten te testen, is het zelf maken van producten. Zo kom je er gauw genoeg achter of avocado een fijn ingrediënt is voor je gezichtsmasker en of een combinatie van arganolie en amandelolie je haar zal redden. Dit allemaal voor de kostprijs van de ingrediënten. Je kunt verschillende ‘receptjes’ vinden op het internet. Een nadeel is wel dat de producten niet erg lang houdbaar zijn en tijd kosten om te maken. Daarvoor heb je dan wel het grote voordeel van relatief goedkope, en volledig natuurlijke, producten!

 

                                                                   

2. BeautyBox

Een andere manier om erachter te komen welke producten fijn zijn, is door je bijvoorbeeld te abonneren op de BeautyBox. Je betaalt maandelijks een bijdrage en ontvangt dan ook elke maand een box vol ware beauty goodies! Het gaat dan niet om kleine tester verpakkingen, maar ook om grotere verpakkingen. Zo krijg je producten voor je haar, gezicht, handen, nagels en lichaam die je voor een tijdje kunt uitproberen. Een maand later ontvang je weer nieuwe producten, en zo blijf je altijd op de hoogte van de beste producten die speciaal geselecteerd zijn door de professionals van BeautyBox.

 

3. Rondvragen 

Een volgende manier om goede producten te vinden die goed bij je passen, is rondvragen! Vraag aan je vriendinnen, vrienden, moeder, tante, oma’s, de huisarts en medewerkers van winkels wat zij nou producten vinden die goed werken of fijn zijn. Vaak ontdek je dan allemaal goedjes voor een aantrekkelijke prijs of juist een goed D.I.Y. project! Ook kun je vragen naar de ervaringen over een periode van tijd – dat is vaak ook erg belangrijk. Let er wel op dat iedereen toch een andere soort huid of haar kan hebben, waardoor het een andere effect kan hebben in jou geval!

 

4. Testers

Gratis testers! Sommige mensen leven om zo veel mogelijk gratis samples te krijgen – voor wat voor producten dan ook! Jij kan hier ook wat van leren en wat testers scoren. Hoewel je ze vaak krijgt bij aankoop van nieuwe producten of gewoon in het winkelcentrum, kun je ook specifiek om testers gaan vragen in de winkel (zonder aankoop!). Ga gewoon in gesprek met een medewerken van een beauty winkel en vraag wat advies over producten. Vaak raden ze je dure producten aan en ren je snel weg – niet doen! Je kunt vragen of je een kleine sample mag meenemen, zodat je het thuis kunt uitproberen voor enkele dagen. Op deze manier test je tocht nieuwe producten, maar betaal je er niet voor. Het enige nadeel is dat je vaak kleine testers krijgt, waardoor je niet op lange termijn kunt testen.


5. Schoonheidsspecialist

Al is het een duurdere optie – is dit het zeker wel waard! Indien je echt serieus nadenkt om je beauty routine professioneel te laten beoordelen, is dit de beste optie. De schoonheidsspecialist kan namelijk bepalen wat voor huidtype je hebt en je hiervoor behandelen. Dit is vooral aan te raden als je een onrustige en moeilijke huid hebt. Ze kan dan ook behandelingen uitvoeren, waardoor je huid gereinigd blijft. Ook voor de verzorging kun je om speciale producten vragen die worden gebruikt in een kliniek.

6. Definitief ontharen 

Ben jij het ook zo zat om dagelijks jouw bikinilijn te scheren? Overweeg dan een laser behandeling om ongewenst haargroei definitief te verwijderen. Zowel voor haargroei op het gezicht als op het lichaam is goed te behandelen. Definitief ontharen doen ze meestal met een IPL of laserapparatuur en is zowel voor vrouwen én mannen beschikbaar. Om goed resultaat te behalen is het belangrijk dat het haar dat je wilt verwijderen donker van kleur is.

7. Reviews

Een laatste optie is om (online)reviews van bepaalde producten op te zoeken. Dit lijkt een beetje op de ‘rondvragen’ optie, maar nu kan je de vraag een heel veel mensen tegelijk stellen! Vaak krijg je onwijs veer advies van veel verschillende mensen. Fijn is dat ze ook meteen de ervaringen en prijsklasse vertellen, waardoor je niet voor veel verassingen komt te staan. Hoewel dit een makkelijke manier is om veel informatie binnen te halen die niet geproduceerd is op de marketingafdeling van een bedrijf, moet je er wel op letten dat mensen ervaringen kunnen aandikken. Daarnaast heeft iedereen, zoals eerder gezegd, een ander huidtype en hoeven de producten niet perse hetzelfde effect op jouw huid te hebben.

 

Heb jij wat aan deze tips? Of heb je zelf nog betere? Dan horen we die graag! Laat ze hieronder achter in de comments!