#TreinLeven heeft zojuist een nieuwe betekenis gekregen! Het als maar reizen van A naar B is sowieso al deprimerend – en daarom ga je ook op kamers – maar deze Duitse studente kon het écht niet meer aan. Daarom besloot ze ook te wonen in de trein

enhanced-1053-1440529525-1Leonie Mueller

Tegen BuzzFeed vertelt Leonie Mueller dat ze het zat  was om bakken met geld aan haar ondankbare huisbaas te betalen en ze graag wilde rondreizen. Toen ze een grote ruzie met haar huisbaas had, besloot ze haar appartement in Stuttgart van 450 euro per maand te verlaten. Ze besloot de kosten van een onbeperkte reispas te onderzoeken, om zo door heel Duitsland te kunnen reizen. Ze vond een pas die ongeveer 340 euro per maand kostte – goedkoper dan haar appartement dus. Met deze methode bespaart ze flink wat centjes.

In haar eigen woorden legt ze uit dat ze liever het hele land wilt rondreizen, dan dat ze alleen in een appartement zou wonen op een plek. Sinds 1 mei is ze het begonnen met de trein als haar thuisbasis te beschouwen. Ze doucht in de trein, bestelt een pizza tot op het perron en heeft altijd een kleine rugtas met kleren bij zich.

enhanced-11001-1440529928-6Leonie Mueller

Waar laat ze de rest van haar spullen? Ze heeft bij haar ouders thuis het andere deel van haar spullen staan. Verder zegt ze dat niet daadwerkelijk elke nacht in de trein slaapt dat zou ze “onveilig en onpraktisch” vinden. Waar slaapt ze dan wel? Ze wisselt af tussen slapen in de trein en slapen bij haar ouders, vriendje en vrienden. Ook doet ze bijvoorbeeld haar was bij haar vriend thuis en doet voornamelijk boodschappen op het station.

Met dit avontuur wilt Leonie anderen inspireren om uit het eigen hun comfort zone te klimmen. In haar eigen woorden: “I want to inspire people to question their habits and the things they consider to be normal, because there are always more opportunities than you think there are,” she said. “The next adventure is waiting just around the corner — provided that you want to find it.”

 

Zou jij dit ooit overwegen? Laat het ons weten in de comments!