De introweken zijn allemaal onderhand voorbij en de colleges zijn al geruime tijd begonnen. Voordat we in een sleur terecht komen, wilt Kamernet nog even terugblikken naar deze zorgeloze week die volledig in het teken van feesten, nieuwe vriendschappen en ontdekking stond! Vandaag vertelt Merel, die gaat studeren in Nijmegen, hoe haar introweek was – hieronder lees je haar ervaringen!

Schermafbeelding 2015-09-08 om 16.01.36

“De introductieweek zal begeleid worden door mentoren, dit zijn huidige studenten van alle exacte vakken.  Bij hen kan je altijd terecht voor vragen over je opleiding, maar tijdens deze week staat gezelligheid en plezier maken voorop! Door middel van verschillende leuke activiteiten leren jullie elkaar, ons, de school én de stad Nijmegen beter kennen. Een week die je niet wilt missen dus! Let op: het is geen ontgroening!

Toen ik in de zomervakantie deze mail opende, besloot ik mij direct aan te melden voor de introweek van de lerarenopleiding van de exacte vakken. Ik vond het enorm spannend, dus toen het maandag 24 augustus eindelijk zo ver was, heb ik me wel 6 keer omgekleed voor ik zeker wist welk shirt de beste eerste indruk zou maken. Tevergeefs, want bij aankomst kregen we gelijk een prachtig groen intro shirt die we de hele introweek hebben moeten dragen… (ja, ook met sporten en uitgaan!). Nou ja, een watervaste stift doet wonderen: binnen een uur was mijn shirt opgefleurd met mijn nieuwe bijnaam en was ik niet langer “Merel uit havo 5 met de regenboogtas die talen leuk vindt en dus maar wiskunde gaat doen”, maar “Maandverband Merel”, en raakte ik bevriend met “Deftige Deepthroat Daphne”, “Maagd Max” en “Simpel Slikken Sophie”. In deze shirts hebben we onze studentenstad Nijmegen onveilig mogen maken.

Overdag vulden we onze tijd met soms wat belangrijke voorlichtingen over de HAN en de lerarenopleiding zelf, en verder deden we activiteiten om de stad beter te leren kennen zoals de fotospeurtocht door Nijmegen en de levende monopolie waarbij we spelletjes moesten doen als WipeOut. Zelfs de sportdag vond ik enorm leuk, met name de warming-up, terwijl ik daar dus echt geen zin in had! En als dat al niet vermoeiend genoeg was, was de avond (en nacht) ook gevuld met genoeg beweging! Met onze begeleiders die we “papa’s en mama’s” noemden gingen we de stad in, en ieder uur vertrok een fietsgroep naar huis zodat je zelf kon bepalen hoe laat je je bed in ging (iedere avond zei ik tegen “Trio Tine”: “Vanavond ga ik echt op tijd mee terug naar het kamp!” en dat is me geen één avond gelukt…).

Van te voren vond ik het woord “lerarenkamp” erg griezelig klinken en bezorgde de gedachte aan allemaal dronken wiskundigen me rillingen, maar ik heb geleerd dat toekomstige leraren van Exact heel hard kunnen feesten en dat ik best trots ben dat ik daar bij hoor! Niet alleen om de leuke feestjes, maar ook omdat het introkamp heel goed georganiseerd was. Naar mijn idee kwam dit omdat er een stel (toekomstige) leraren bij elkaar zaten die alles regelden en zorgden dat iedereen ongeveer deed wat nodig was en daardoor konden alle activiteiten veel beter worden uitgevoerd en werd het dus ook leuker. Ondanks dat ik meer incest gezien heb dan wilde, minder slaap heb gehad dan nodig was en te vaak heb gedacht: “Kan ik hierna eigenlijk nog wel studeren?” heb ik het beste begin van mijn studie ooit gehad.

Wil je meer van Merel lezen, dan kun je terecht op haar eigen blog. En, wat vond jij van het verhaal van Merel? Laat hieronder je mening achter!