Na een tijdje actief te zijn geweest op Kamernet is het dan eindelijk zover: je hebt een kamer! Nu gaat het beginnen, nieuwe vrienden maken en gewoon je eigen ding doen. Maar je moet je kamer wel leefbaar maken; een bed, een kast, een bank (als dat past) en wat kleine meubels om je kamer gezellig te maken, zijn essentieel. Maar een standaard Ikea-kamer is nou ook niet je-van-het. Hoewel de IKEA het studentenparadijs is qua meubels, mis je toch je eigen touch. Daarom is het handig om je eigen flair aan je kamer te geven. Hier zijn handige tips om dat te doen.

De lokale bouwmarkten

Om je kamer de kleur te geven die jij mooi vindt, is het slim om dat bij de bouwmarkten doen (Praxis, Gamma, Karwei etc.). Ga dan langs en kijk wat er in de aanbieding is. Vaak zijn er flinke kortingen op de verf van het huismerk. Koop dan ook gelijk maar wat schildersgereedschap zoals kwasten, tape en rollers.

Familie, vrienden en onbekenden

Geloof het of niet, maar veel wordt weggegooid terwijl het nog in uitstekende staat is. Vraag eens rond, je weet maar nooit of de ouders van je beste vriend nog een tafel hebben staan in de garage. Vaak staan er op Marktplaats ook mooie banken en kasten die voor een schijntje worden verkocht. Uiteindelijk weet je maar nooit wat voor schatten er in andermans huizen te vinden zijn die zij nooit meer gebruiken.

(Tweedehands)winkels

Zo’n kringloop is ook handig, net als bij familie, vrienden en onbekenden zijn dit tweedehands producten. Dit zijn leuke, mooie en zeer goedkope producten die jouw huis echt gezellig kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook de Xenos en Action. Twee winkelketens die gewoon uitstekende en leuke kleine spullen verkopen zoals vloerkleden, kussens, verlichting, glazen, klokken en meer. Er zijn dus meerdere manieren om je kamer grandioos te maken! Succes met het inrichten van jouw kamer!

Mamatip van deze week: Om het fornuis in je studentenhuis schoon te houden is het handig om aluminiumfolie tussen de gaspitjes te leggen. Wanneer je morst tijdens het koken hoef je vervolgens alleen maar het aluminiumfolie te verwijderen en nieuwe te plaatsen. Scheelt een hoop schoonmaakwerk!

Door: Bart van Kleef