Precies twee weken geleden begon er een compleet nieuw hoofdstuk. In een kamer waar door de leegte de echo zeker één minuut te horen was, zat ik m’n eerste avond als uitwonende student uit. Een bank om even languit te gaan was er nog niet, en ook een volle laptop batterij schitterde door afwezigheid. Want tja, vooral de belangrijkste spullen, zoals een oplader, worden vergeten als je gaat verhuizen. En verhuizen gaat helaas niet binnen één dag, improviseren was het dus. Maar wennen? Dat deed het snel. Heel snel.

Maar goed ook, want tijd om te wennen was er niet. Een ondernemende studie vraagt ook om een ondernemende houding, er moest college gevolgd worden. Nu lijkt het misschien net alsof er hier een studiebol – die niks anders doet dan studeren – deze blog zit te typen, maar dat is niet het geval kan ik je zeggen. Er bestaat gelukkig zoiets als vrijheid, en laat een student als ik daar nou net genoeg van hebben. Stapje voor stapje kreeg het leven in Nijmegen meer vorm.

Alles begon bij het regelen van een tweewieler, zo goedkoop mogelijk was m’n insteek. Daarvoor kon ik natuurlijk het beste in het hol van de nacht de stad doorlopen, op zoek naar een verwarde junk met een aantal gejatte fietsen in de aanbieding. Om de negatieve karma te ontwijken koos ik toch maar voor een ‘eerlijk’ exemplaar, voor veertig euro alsnog een koopje. Na de tweewieler volgde onder meer de bank, het bier en een bed voor een nog beter Nijmeegs studentenleven. Ondertussen zat ik wel met een stapel vieze kleren en afwas, maar dat hoort er bij uiteraard. Momenteel mag ik toch wel zeggen dat er een gevoel van thuis is ontstaan.

Te klagen heb ik dus zeker niet; ik ben de trotste eigenaar van een kamer met een grootte waar zelfs de meest verwende student nog U tegen zou zeggen, gelegen op een A-locatie, en ik ben de buurman van niemand minder dan de Appie Heijn. Maarja, laten we het wel even relativeren. Als deze tijdelijke kamer op z’n einde loopt, kan het alleen maar minder worden. Wordt vervolgd.

Mamatip van de week: last van een dichtgevroren vriezer? Zoek een haarfohn en gebruik deze bij het ontdooien. Binnen een mum van tijd zal je vriezer er weer als nieuw uitzien!

Door: Jasper Veenkamp