Steeds meer studenten kiezen ervoor om op kamers te gaan. Ieder persoon heeft hier zijn eigen reden voor. Studenten studeren in andere steden, vinden het op kamers gaan leuk, willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en geld is tegenwoordig geen probleem meer. Iedere student kan tot ongeveer 1000 euro in de maand lenen bij het Dienst uitvoerend onderwijs. Als je op kamers gaat zul je een studentenkamer moeten inrichten. Bij een studentenkamer denk je al snel aan een simpele inrichting waar alleen de hoognodige meubels in staan. Het oogt daarom saai en lelijk. Daarnaast wordt er vaak gedacht dat de meubels oud en vies zijn. Toch kiezen veel studenten ervoor om hun kamer mooi in te richten, zo willen zij een waar thuis creëren. Wil jij dat ook? Hieronder worden een aantal tips gegeven hoe jij een luxe maar toch goedkope kamer kunt creëren.

Ga op zoek naar goedkope meubels
Als je jouw kamer goedkoop wilt inrichten zul je op zoek moeten gaan naar scherp geprijsde meubels. Je kunt naar low-budget winkels gaan die tegen lage prijzen meubels verkopen. Tweedehands kun je ook mooie producten en andere meubels vinden, het is gewoon een kwestie van koopjes jagen! Plaats zoekopdrachten op een aantal websites en check deze elke dag, wanneer er een koopje voorbij komt hap je als eerste toe.

Ook kun je gaan voor tweedehands meubels. Denk aan meubels als tafels, deze meubels verslijten amper en zijn daardoor prima geschikt voor de inrichting. Je kunt er zelfs een soort vintage look mee creëren.

Maak gebruik van sfeervolle en scherp geprijsde producten
Er zijn veel sfeervolle, maar scherp geprijsde producten te koop. Hierbij kun je denken aan grote spiegels. Een grote spiegel kun je makkelijk tweedehands kopen en zelf op pimpen. Een houten spiegellijst kun je schuren en verven in een kleur die past bij de rest van jouw interieur. Probeer dure producten te vervangen voor goedkopere producten. Zo kun je shutters kopen in plaats van een dure screen. Deze zijn ideaal om warmte en licht tegen te houden. Om meer sfeer in jouw kamer te creëren kun je beginnen de muren te verven. Kies dan voor lichte en felle kleuren, deze zorgen dat jouw kamer groter oogt! Als je klaar bent met verven kun je aan de slag gaan met wanddecoratie. Je kunt muurstickers op de muur plakken met toffe quotes of hang een mooie foto op. Het hoeft dus allemaal niet zo moeilijk te zijn als misschien zou denken, het echter wel een kwestie van moeite en tijd!