Elke student die ver van huis studeert, herkent het wel. Het efficiënt willen inrichten van je studentenkamer. Het wordt telkens belangrijker, de huurprijzen stijgen, de kamers die je kan huren van jouw budget worden daardoor kleiner, waardoor je steeds creatiever moet zijn met het inrichten van je studentenkamer. Het is tenslotte iets anders dan je HUIS INRICHTEN. Met deze tips helpen wij jou in ieder geval bij het inrichten van jouw ideale studentenkamer.

Wat moet er in je kamer komen?
Dit is een vraag waarmee je altijd moet beginnen. Maak een lijst met dingen die jouw kamer absoluut niet mag missen. Denk hierbij niet te luxe, maar wat zijn nou echt de dingen die niet mogen ontbreken? Ik kan er namelijk al drie voor je noemen: een bed en een kledingkast zijn de eerste twee. Het derde wat absoluut niet mag ontbreken is goede raambekleding op maat zoals verduisterende gordijnen, zodat jouw kamer lekker lang donker blijft na een avondje stappen! Wat mag er absoluut niet ontbreken aan jouw ideale studentenkamer?

Overzicht
Heb je eenmaal een lijst kunnen maken met dingen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw kamer? Zorg dan dat je een overzicht voor jezelf maakt in de vorm van een plattegrond. Meet alle ruimtes van je kamer op en teken het vervolgens uit. Nu kan je vervolgens gaan kijken of bijvoorbeeld je bed en je kast in de kamer passen.

Gebruik de hoogte van je kamer!
Heb je niet zoveel ruimte, ga dan creatief te werk. Neem bijvoorbeeld een hoogslaper, waar je vervolgens weer je bureau onder kan plaatsen. Of hang een aantal planken aan de muur, waardoor je niet alles meer op de grond hoeft neer te leggen.

Aankleding
Heb je dan eindelijk de belangrijkste dingen in je kamer staan? Dan kan je gaan beginnen met de accessoires. Neem bijvoorbeeld een aantal spiegels op je kamer, hierdoor creëer je een ruimtelijker beeld. Daarnaast is een goede verlichting, een aantal planten en misschien nog een leuk schilderij ook altijd leuk als aankleding.

Op welke manier heb jij jouw studentenkamer ingericht?