Ga je op kamers wonen? Grote kans dat veel geld uit je spaarpot opgaat aan meubels, boodschappen, uitgaan en – niet te vergeten – je studie. Hoe zorg je ervoor dat je zonder schuldgevoel en niet al te blut toch kunt Netflixen? Door te besparen op je internet abonnement! Wij geven je 5 bespaartips voor internet in je studentenhuis:

Tip 1: Laat je niet verleiden tot allerlei extraatjes

Het kan zo aantrekkelijk lijken: voor een iets hoger bedrag per maand krijg je extra tv-zenders in je pakket. Of kun je programma’s opnemen. Of bel je onbeperkt met een vaste telefoonlijn. Of…

Vraag jezelf af voor je zoiets afsluit: heb ik dit echt nodig? Want voor je het weet betaal je voor iets dat je eigenlijk helemaal niet gebruikt. Zonde van je zuurverdiende spaargeld.

Wil je later toch voor extra opties kiezen in je internet abonnement? Of blijkt de snelheid die je hebt afgesloten niet hoog genoeg? Je kunt na een maand je snelheid altijd upgraden of voor extra opties kiezen. Maar heb je in het begin van je contract gelijk voor zulk soort opties gekozen, dan kun je het vaak niet meer naar beneden afstellen. 

Kies dus liever te zuinig dan te ruim!

 

Tip 2: Ga voor dat extra voordeel!

Natuurlijk heeft iedereen in je studentenhuis een mobiel abonnement afgesloten. Hoe leuk zou het zijn als al je huisgenoten dubbel zoveel mobiele data én korting op hun abonnement zouden krijgen? 

Dit kan soms als je bij je mobiele provider ook internet afsluit. Je ontvangt dan voordelen zoals dubbele data, korting op je factuur en – als je ook tv hebt – een gratis zenderpakket. Dus weet je nog niet welke internet provider je moet kiezen? Check dan even of jouw mobiele provider of die van je huisgenoten combinatievoordeel aanbiedt. Dit kun je gemakkelijk zien op de internet vergelijker van Prijsvergelijken.

 

Tip 3: Alles in 1 is soms voordeliger

Twijfel je nog tussen een internet & tv pakket of een Alles-in-1? De vaste telefoon wordt bijna niet meer gebruikt, zeker in studentenhuizen niet. Waarom zou je hier dan tóch voor kiezen? 

Het is slim om Alles-in-1 pakketten wel mee te nemen in je vergelijking. Een aantal providers biedt namelijk korting als je alles bij hen afneemt. Je bent soms dus voordeliger uit met een Alles-in-1 abonnement dan met een internet & tv pakket. Het kan geen kwaad om dit te checken wanneer je gaat vergelijken!

 

Tip 4: Kijk TV via een app of kies voor internet only 

Wat zijn jouw tv-wensen? Woon je met veel huisgenoten die allemaal op hun eigen kamer televisie willen kijken? Of houden jullie wekelijks filmmarathons waarbij iedereen in de huiskamer te vinden is? Er zijn veel manieren om te besparen op je tv-abonnement. Welke situatie past bij jouw studentenhuis? 

 

Situatie 1: Tv is leuk, maar besparen is beter

Klinkt dit bekend? 

  • De tv staat stof te vergaren op je kamer of
  • Je gebruikt je tv alleen voor de Playstation
  • Je kijkt vooral on demand via apps als Netflix

Oplossing: Kies voor een internet only pakket. Op de hoogte blijven van het nieuws? Dat doe je met de gratis NPO app. En houd je van films en series? Kies dan voor een maandelijks opzegbaar abonnement als Videoland of Netflix.

 

Situatie 2: Tv kijken in de huiskamer

Is het volgende op jouw situatie van toepassing?

  • Jullie kijken vaak televisie in de gezamenlijke huiskamer
  • Een aantal personen wil zelf tv kunnen kijken

Oplossing: Kies voor een internet & tv pakket met 1 tv-ontvanger. Wil een aantal personen zelf televisie kijken? Dan kan dat via een mobiele app van de provider. Afhankelijk van de provider kan dit met 3 tot 5 personen tegelijkertijd.

 

Situatie 3: Iedereen wil apart tv kijken

Herken je dit?

  • Je hebt veel huisgenoten, elk met een eigen tv
  • Iedereen wil tegelijkertijd zijn eigen programma zien
  • Je wilt niet extra betalen voor alle extra tv’s

Oplossing: Kies voor een kabelprovider. Met kabeltelevisie kun je extra tv’s met een kabel aansluiten zonder dat je hiervoor een extra tv-ontvanger nodig hebt. En dus ook zonder dat je daarvoor extra betaalt.

 

Heeft niet iedereen een tv? Dan kun je ook programma’s kijken via je smartphone, tablet of computer.

Een extra voordeel van kabelinternet: de snelheden die de provider aanbiedt, kun je op elk adres ontvangen. Via DSL-internet verschilt de maximaal haalbare snelheid per adres.

 

Tip 5: Vergelijk providers voor je iets afsluit

Onze gouden tip: vergelijk pakketten met elkaar voor je een internet abonnement afsluit. Vooral als je nog niet zeker bent van wat je precies nodig hebt. Kabel, DSL of toch glasvezel? 

De experts van Prijsvergelijken willen je graag helpen bij het maken van deze keuze. En ben je eruit? Dan kun je op de internet vergelijker het voordeligste pakket eruit filteren. Happy surfing!