De meesten van ons weten inmiddels wel dat wonen met huisgenoten heel veel voordelen heeft, maar ook zeker irritaties met zich meebrengt. Vandaag behandelen we de lover van je huisgenoot: wat te doen als hij/zij vaak over de vloer is? Het beste is om het hier met je huisgenoot over te hebben, maar hoe pak je dit eigenlijk aan?

 

Ga het gesprek aan

Samenwonen is niet altijd makkelijk, en juist daarom is communicatie zo ontzettend belangrijk. Vertel je huisgenoot eerlijk wat je dwars zit – het is immers ook jouw huis. Het is belangrijk te communiceren wat je wilt: niemand kan gedachten lezen. Dikke tip: Google even wat leuke artikelen over relatie-therapie advies. Deze tricks werken namelijk ook tussen huisgenoten. Let natuurlijk wel even op hoe je dit doet, je wilt natuurlijk niemand beledigen.

 

Maak het onderdeel van andere problemen 

Het is natuurlijk vervelend als je je niet op je gemak voelt in je eigen huis door de aanwezigheid van de lover van je huisgenoot. Maar til er ook niet te zwaar aan: het is een probleem wat gewoon bespreekbaar zou moeten zijn en makkelijk op te lossen is. Maak het daarom onderdeel van andere problemen als je dit met je huisgenoot bespreekt. Absolute no-go: Dit soort boodschappen op een briefje op de koelkast plakken. Of via WhatsApp: net zo erg.

 

Pak de praktische problemen aan

Oké, dat je het vervelend vind dat die ene persoon zo vaak over de vloer komt begrijpen we. Maar besef ook dat het alleen de praktische problemen zijn die je op kunt lossen: het opruimen van de vaat, lange douche sessies, of rare geluiden uit de slaapkamer… Probeer niemand persoonlijk aan te vallen. Iedereen is zoals hij/zij is en je hebt maar met elkaar te leven.