De allereerste schooldag als uitwisselingsstudent is ongetwijfeld een van de meest spannende momenten van je studentenleven. Je hoeft je echter geen zorgen te maken want zolang jij jezelf bent maakt het niet uit of de studenten om je heen een andere taal en/of cultuur gewend zijn dan jij. Uiteindelijk zijn jullie allemaal studenten en dat hebben jullie alvast gemeen met elkaar. Met behulp van deze wijsheid, en onderstaande tips, kom je die eerste periode wel door.

Begin de dag met een lach

Je hebt je vast wel een beetje ingelezen in de taal van het land waar je gaat studeren. Zeg goedemorgen of goedemiddag tegen mensen in hun taal en lach erbij. Lachen is een universele taal die iedereen overal ter wereld begrijpt. Dus als je iets niet begrijpt kan je altijd nog lachen, niemand zal het je kwalijk nemen.

Vergeet je creditcard niet

Het is goed mogelijk dat je in de eerste periode dat je in een nieuw land bent tegen onverwachte kosten aanloopt. Wellicht had je deze niet ingecalculeerd in zit je nu in de problemen. Voor dit soort gevallen is het verstandig om een creditcard aan te schaffen voordat je naar het land van je uitwisseling vertrekt. Tegenwoordig zijn creditcards ook verkrijgbaar voor jongeren met een relatief laag inkomen en dit geeft je toch een beetje extra zekerheid, wat je wel kan gebruiken in deze onzekere tijd.

Stel vooral veel vragen

Als je iets niet weet moet je nooit bang zijn om vragen te stellen, mits je de taal voldoende onder de knie hebt. Als je de taal niet spreekt kan je je vast wel verstaanbaar maken in een andere taal. Bijna iedereen spreekt wel Engels tegenwoordig. Een actieve houding is dus belangrijk. Ook al weet je niet wat je moet doen, iedereen herkent een houding, Als je een luie houding toont heeft niemand zin om je te helpen of tegemoet te komen.

Comments

comments