Zodra je aan het studentenleven denkt denk je hoogstwaarschijnlijk direct aan twee zaken: op kamers wonen en enorm veel uitgaan, toch? Naast deze twee zaken zijn er nog veel meer zaken die komen kijken bij het leven van een student, zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek dat de gemiddelde student lang niet altijd gezond leeft.

Het betreffende onderzoek van Muscle Concepts is gehouden onder ruim 1000 studenten binnen de Randstad en daarbij is voornamelijk gevraagd naar de lifestyle van de student. Naast het feit dat de keuken waar maaltijden bereid worden vaak zeer onhygiënisch zijn, is het voedsel vaak ook niet gezond. Zo geeft ruim 50% van alle ondervraagden aan regelmatig eten thuis te laten bezorgen. Over het algemeen zijn het vooral fast food ketens als pizzabezorgers, snackbedrijven en shoarma zaken die aangesloten zijn op het Thuisbezorgd netwerk. Verder eten heel veel studenten vaak ook buitenshuis, in veel gevallen bij dezelfde soort zaken.

Naast bovenstaande conclusie geeft slechts 21% van de ondervraagden aan dat ze bewust bezig zijn met voeding en hun levensstijl. Deze studenten geven aan heel bewust bezig te zijn met zowel hun ontbijt, lunch als avond eten. Zo bereidden ze gezonde maaltijdsalades voor met verschillende soorten superfood en groente erin.

De studenten die bewust bezig zijn met hun levensstijl en hun voedingspatroon, hebben ook een schone leefomgeving en onderhouden hun kamer en keuken ook enorm netjes. De studenten die regelmatig producten laten bezorgen hebben over het algemeen ook een rommelige leefruimte. Zo zie je de pizzadozen en de kratjes bier vaak opgestapeld in de keuken staan, aldus de onderzoekende partij.

Comments

comments