Tot je 18e zorgden je ouders ervoor dat je zorgverzekering voor je geregeld was. Echter ben je nu volwassen en dus oud genoeg om je eigen zorgverzekering uit te zoeken. Er zijn verschillende maatschappijen waar je voor kan kiezen en ze proberen allemaal zo hard mogelijk te schreeuwen zodat jij voor hen kiest. Echter is degene die het hardst schreeuwt niet altijd degene die het meest zuiver zingt en dus zal jij al je opties gaat tegen elkaar af moeten wegen. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom hieronder een aantal tips om het een en ander voor je te verduidelijken.

Eigen risico

Je zal de overweging moeten maken of een verhoging van het eigen risico een goede keuze voor jou is. Als je denkt dat je gezondheid zo goed en stabiel is dat je het komende jaar niet naar de dokter of het ziekenhuis hoeft kan je hiervoor kiezen. Als je hiervoor kiest is het verstandig dat je over genoeg financiële middelen beschikt om een medische tegenvaller op te kunnen vangen.

Online is goedkoper

De goedkoopste zorgverzekering is te vinden via het internet. Onder jongeren is het zeer populair om een zorgverzekering af te sluiten via het internet. Wanneer je hiervoor kiest wordt alles online geregeld. Er zal geen telefonisch contact plaatsvinden in dit proces. Hierdoor zijn er voor de zorgverzekeraar minder kosten verbonden aan het regelen van een zorgverzekering voor jou waardoor ze je ook een lagere prijs kunnen bieden. Het is mogelijk om maar liefst een paar honderd euro per jaar hiermee te besparen! Echter is het een zorgverzekering wel iets wat veel aandacht verdient. Mocht je een specifieke vraag hebben is het toch wel verstandig om telefonisch contact te zoeken met je (toekomstig) zorgverzekeraar.

Comments

comments