Als student is het natuurlijk heel aantrekkelijk om in een studentenwoning te gaan wonen en volop te gaan genieten van het studentenleven. Echter moet je in al je enthousiasme geen zaken vergeten, daarom hebben wij in dit artikel nog een checklist opgesteld waarin we de belangrijkste zaken bespreken voor een verhuizing waarbij je uit huis gaat en op jezelf gaat wonen in een studentenstad.

Contracten & Afspraken
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je duidelijke afspraken maakt met de verhuurder van jouw woning. Daarnaast moet je goed nadenken dat alle energiecontracten, internet en televisie abonnementen goed in elkaar overlopen. Het is natuurlijk zonde als je een maand dubbele rekeningen ontvangt maar het is ook vervelend wanneer je in de nieuwe woning nog niet over alles beschikt. Zorg dus dat je van te voren goed alles verzorgd!

Verhuismaterialen
Naast het inregelen van alle contracten is het zeer belangrijk dat je de verhuizing goed voorbereid. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van verhuisdozen en andere verhuismaterialen om zo niet tijdens de verhuizing ergens tegen aan te lopen. Je kunt beter wat extra verhuisdozen inkopen met de gedachte dat je zeker weten voldoende materiaal hebt dan wanneer je tekort komt op het moment zelf. Dan zal er op het moment zelf nog extra materiaal gekocht moeten worden dat altijd relatief duur zal zijn, via het internet zijn de verhuisdozen namelijk het goedkoopste en dat is geen optie als je het direct nodig hebt.

Externe bedrijven
Naast het feit dat je de materialen voortijdig dient te regelen, dien je ook een keuze te maken of je de verhuizing laat doen door een extern bedrijf of met familie en vrienden. In veel gevallen zal dit gebeuren met familie en vrienden i.v.m. de verhuiskosten, zorg wel dat je voldoende mensen bij elkaar hebt om de verhuizing voorspoedig te laten verlopen.

Comments

comments