Uit een onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond blijkt dat driekwart van de studenten emotioneel is uitgeput. De LSVB deed onderzoek naar de studiedruk van studenten, waaruit blijkt dat studenten zich moe voelen door het studeren en daardoor weinig energie hebben. Dit komt met name doordat veel studenten hun studie combineren met een bijbaan of stage.

Teveel druk

De LSVb ziet dat dit een groeiend probleem is en is van mening dat het kan helpen om de werkdruk meer te verspreiden. Tentamenweken zouden bijvoorbeeld teveel druk geven.

Naast emotionele uitputting van studenten kwam ook uit het onderzoek naar voren dat 1 op de 3 (34,6%) studenten een verhoogde kans heeft op een burn-out. Dit is erg veel als je het vergelijkt met de verhouding van werkende, gezonde mensen die een verhoogde kans hebben op een burn-out (14,6%).

Verminderen van stress

Het zou volgens Tariq Sewbaransing, voorzitter van de LSVb goed zijn om meer aandacht te besteden aan de oorzaken van emotionele uitputting en een burn-out: “We moeten op hogescholen en universiteiten leren hoe je stress en burn-outs kunt herkennen“.

Wat zou kunnen helpen bij het verminderen van stress is een fijne, lichte werkplek in je eigen kamer. Zoek je nog een kamer, studio of appartement? Bij Kamernet staan er dagelijks honderden nieuwe woningen online. Zoek je nieuwe thuis bij Kamernet!

Daarnaast geven we tips om je tentamens te halen en om je scriptie te verbeteren, zodat je minder gestresst hoeft te zijn tijdens je studie.

Bron