De dagen waarbij je geen enkele andere reden had om je laptop te gebruiken dan het schrijven van een saai verslag en je telefoon niet gebruikte in een hoorcollege tenzij je je vrienden wilde sms’en zijn eindelijk verleden tijd. Of je nou hulp nodig hebt met het studeren, veilig wil zijn als je een avondje uitgaat of niet de moeite wilt doen om uit te vogelen wie z’n beurt het is om te betalen voor de pizza. Er is voor alles wel een app om je te helpen. Probeer onze favorieten eens, we kunnen je garanderen dat je daarna niet meer terug wilt naar je gewone leven! Wil je ook een (studenten) app laten maken is het belangrijk dat je onderstaande zaken goed bekijkt.

STUDEREN

Verwijzen naar boeken of teksten is een echte nachtmerrie als je weinig tijd hebt, uitvogelen waar de uitgever moet staan, of je een komma moet neerzetten. Dat is allemaal een stuk makkelijker met de bekroonde app RefMe voor Android, iOS en je browser. Je scant de streepjescode op je boek of je geeft de app de link van het artikel en RefMe geeft je de juiste manier om te verwijzen. Simpel toch?!

Exam Time is een app die je helpt met het plannen van je tijd, aantekeningen maken, presentaties en mind maps maken en zelfs met het maken van toetsen om jezelf te testen. De app is beschikbaar voor Android, iOS en je browser. De community van Exam Time genaamd GoConqr heeft ook nog meer dan 3 miljoen voor je beschikbaar.

EEN AVONDJE UIT

Circle of 6 voor Android en iOS is een discrete app die je helpt veilig te blijven. Met 2 klikjes op je scherm stuurt de app een sms naar 6 vrienden met jouw locatie. Dit is handig als je verdwaald bent of je in een gevaarlijke situatie bevind. Of misschien heb je juist hulp nodig onder een gênante date uit te komen.

Drunk Mode is nog een must have voor avondjes uit. Zorg ervoor dat je geen gênante sms’jes kunt sturen naar je contacten, zoek je vrienden op als me ze kwijt bent en bestel taxi’s of bekijk looproutes om veilig thuis te komen. Stel in hoe lang hij moet runnen en dan kun je hem alleen maar openen door een puzzel te oplossen!

En voor degene die altijd alles kwijt is zijn er nog Find My iPhone en Find My Android. Met deze apps weet je je mobiel altijd te vinden. Mocht je zelf aan de slag willen met apps is de UI en UX van een app daarnaast natuurlijk heel belangrijk om goed te bekijken.