1. Een BBQ spot

Op een zwoele dag geeft een BBQ het ultieme gevoel van buitenleven. De geur van op de bbq gebakken vlees zint iedere carnivoor. Zorg ervoor dat je een plek in je studenten tuin reserveert waar op elk moment in de zomer de kolen warm gestookt kunnen worden. Een bbq hoeft niets te kosten. Met enkele onderdelen die je op elke hoek van de straat vind, bouw je zelf met het grootste gemak een bbq. Zorg voor ongeveer 8 bakstenen, een rekje waar je het vlees op legt, en je hebt al een bbq. Maak 2 torentjes van 4 stenen en leg hier het rekje op. Onder het rekje verwarm je de kolen. Gaat het bakken niet hard genoeg? Dan verwijder je van beide torentjes één steen.

  1. Een buitenbar

Binnen in huis hebben de meeste studenten huizen het goed voor elkaar qua spot waar drankjes genuttigd kunnen worden. Echter, wanneer het warm weer en lang licht is, geeft dit een extra dimensie om eens buiten je drankje te drinken. Wil je het goed aanpakken? Zorg dan voor een buitenbar. Een simpele constructie van wat tuinstoelen of barkrukken met een verhoogde tafel eraan voldoet al.

  1. Een relaxruimte

Een relaxte plek is essentieel na al die zware uren in de bieb van de universiteit. Ook in de zomer na een avondje kroeghoppen is het fijn om de volgende dag te kunnen ontspannen in de zon. Waar moet je opletten bij het inrichten van deze relax ruimte in je tuin? Allereerst, zorg voor een tuinset met véél kussens, zo groot mogelijk en het liefst kussens die je niet meer binnen hoeft te gebruiken. Uiteraard kun je ook alle kussens op één hoop gooien, en er een klein tafeltje bij zet ben je al een eind op weg. Overweeg om een stuk zeil onder de kussens te leggen zodat je zo van boven en onder kunt afdekken. Op deze manier kun je altijd makkelijk chillen in de tuin zonder dat het je moeite kost om je relaxplek eerst in orde te maken.