Woon je in een studentenhuis en heb je een klein tuintje? Of heb je een huis met veel hout en stijlvol interieur? Dan kun je misschien overgaan tot het zelf in elkaar zetten van een super handige bank voor in de tuin. Een bank die je zelf kan ontwerpen, waarvan je de kleur en de stoffen zelf bepaalt en die je overal in je tuin neer kunt zetten!

Met pallets kun je zelf een stijlvolle bank in elkaar zetten. Misschien ken je iemand die in een woonboulevard werkzaam is en aan pallets kan komen? Of misschien kun je ze ergens kopen. Hoe dan ook, het uiteindelijke product is goedkoper dan een loungebank eersteklas. Én het is ook nog is leuker om te maken! De pallets zorgen voor een stevige bank, maar je hebt natuurlijk het een en ander nodig. Niet veel, maar wel wat praktisch materiaal.

Wat heb je nodig?
Je hebt 3 pallets nodig, schuimrubber, stevige stof, genoeg schroeven, plank MDF, tacker
en een schroeftol. Nu nog het werk zelf.

Allereerst begin je met twee pallets. Die plaats je op elkaar en verbind je stevig met twee schroeven. De achterkant gebruik je voor de derde schroef. Je kunt de pallets verstevigen door extra schroeven, maar hou er genoeg over voor de volgende stappen.

MDF en het schuimrubber heb je nodig voor de loungebank kussens. Het MDF zaag je zodat het precies binnen de zijkanten van de pallets valt. Het schuimrubber maak je van dezelfde afmetingen. Die lijm je vervolgens vast aan de pallets, te beginnen met het MDF en daarop het schuimrubber.

Wanneer de twee pallets verbonden zijn en de tuinkussens zijn gemaakt, kun je met elke desgewenste stof de kussens bedekken. Knip de stof precies uit zodat ze kloppen met de afmetingen van het schuimrubber. Gebruik de Tacker om alles goed vast te maken. Vouw de stof naar binnen zodat de hoekjes mooi zijn afgewerkt. Je kunt voor elke kleur en kwaliteit stof kiezen, maar zorg ervoor dat het weerbestendige stof is. Misschien kies je ervoor om je bank te beschermen onder een afdakje, maar wanneer dit niet kan heb je echt sterke stof, lijm, rubber en andere materialen nodig.

Ten slotte
Je kunt de pallets schilderen in elke kleur die jij wilt. Zorg ervoor dat er geen splinters meer aan de pallets zitten. Dit voorkom je door ze te schuren. Uitstekende spijkers? Die kunnen bij tweedehands pallets overal zitten. Check dit eerst even!