Studentenkamer geregeld? Op kamers gaan is een spannende, nieuwe periode in je leven waar je natuurlijk ontzettend veel zin in hebt. Een kamer inrichten kan onwijs leuk zijn, maar ook aardig in de papieren lopen. Wij hebben een aantal tips voor jou om je studentenkamer te stylen voor een prikkie! 

 

1: Likje verf op de muur

 

Heb je een bepaalde sfeer of stijl in gedachten, maar heb je maar een beperkt budget? Met een mooi kleurtje op de muur zet je al een stap in de juiste richting. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervolle tint groen of grijs wanneer je de botanische trend wel ziet zitten. Wil je liever iets romantisch of juist stoer? Ga dan voor pasteltinten of krachtig antraciet. Eén muur in een opvallende kleur zet direct de toon!

 

2: Opknappen die hap! 

 

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat heb je natuurlijk meubels nodig. Een bed is het belangrijkste, maar een leuke bank is ook niet verkeerd. Het zijn flinke kostenposten en dan ben je nog lang niet klaar. Je kunt met gemak besparen op de kosten door ook eens een tweedehandszaak binnen te stappen. Een tafel, bureau of kastje kan je eenvoudig opknappen en met een beetje verf aanpassen naar jouw eigen smaak.

 

3: Een mooi dekbedovertrek

Over het bed gesproken; met een mooi dekbedovertrek kan je voor een goede blikvanger zorgen in je studentenkamer. Ga voor een opvallend dessin, bijvoorbeeld met bladeren, bloemen of een grootse fotoprint. Houd je het liever basic? Dan is een effen dekbedovertrek wellicht beter aan jou besteed. Een mooi overtrek van comfortabel materiaal en de juiste kwaliteit gaat langdurig mee, op Smulders Textiel scoor je ongetwijfeld iets wat aansluit bij jouw wensen én portemonnee!

 

4: Groen in huis

Naast meubels en een toffe kleur op de muur zorgen planten voor de nodige sfeer. Kleed je studentenkamer aan met een setje cactussen of een grote plant. Overigens hebben planten ook luchtzuiverende eigenschappen, wat natuurlijk altijd prettig is. Daarnaast hoeft een plant niet veel te kosten. Wellicht heeft de dichtstbijzijnde supermarkt of bloemenzaak een mooi groen exemplaar in de aanbieding. Het enige wat nu rest is de verzorging, zo nu en dan een slokje water moet vast lukken!

 

5: De juiste aankleding 

Je bent met bovenstaande tips al een heel eind. Maar om het geheel aan te kleden en het sfeertje compleet te maken zijn accessoires onmisbaar. Ga voor een mooi kleedje, een lamp of leuke poster voor op de muur. Wees creatief en struin de winkels af, er is genoeg te vinden wat past binnen een beperkt budget én jouw stijl. Houd je van stoer, industrieel of juist romantisch of modern? Met de juiste aankleding, uitbundig of summier, zorg je voor sfeer in jouw studentenkamer!