Van een studio of studentenkamer kun je jaren plezier hebben, als je deze op een gezellige en efficiënte manier inricht. Kleine kamers zijn knus en hoeven helemaal niet klein te voelen, zolang je slim omgaat met de ruimte! Hier vind je 3 tips om je studio sfeervol en efficiënt in te richten.

  1. Kapstokkenkapstok

Waarschijnlijk is een kapstok niet het eerste item op je aankooplijstje wanneer je naar een studio verhuist. Maar kapstokken horen zeker in de top 5! Ze zorgen namelijk voor een opgeruimde en gezellige look in je studio of studentenkamer. Bovendien kun je ze op plekjes kwijt die anders onbenut blijven. In de meterkast, bijvoorbeeld. Of in die nis onder het schuine dak.

Hang een vrolijke kapstok met decoratieve Amsterdamse huisjes naast je bed: voortaan slingeren er geen kleren meer op de bank of vloer! En wat denk je van een compacte kapstok voor in de keuken, om koffiekopjes of pannen aan op te hangen?

  1. De hoogte in

Onvoldoende opbergruimte in je kleine studio? Welnee, je moet alleen efficiënt gebruik maken van de ruimte! En dat doe je door de hoogte in te gaan. Planken van de vloer tot aan het plafond; een hoogslaper met daaronder een bureau; een leuk, vintage kastje voor rommeltjes die je weinig gebruikt in de hoogste hoek van de studio. Maar ook een hoge spiegel doet wonderen: je ruimte lijkt er veel groter door.

kast

 

  1. Multifunctionele meubels

Je bent er vast wel bekend mee: multifunctionele meubels die je op twee of meer manieren kunt gebruiken. Maar ken je alle handigheidjes van de moderne tijd al? Een eettafel die je ophangt aan de muur wanneer je deze niet nodig hebt, en die in de tussentijd een gezellige decoratie vormt. Een stoel met een lade verborgen in de zitting. Een hocker met vakjes voor al je schoenen aan de binnenzijde. Een loungestoel met ingebouwde planken voor boeken. Een poef waar je 5 krukjes van kunt maken. De creativiteit van ontwerpers is oneindig!

Maar vergeet ook je eigen creativiteit niet aan te spreken. Kijk goed naar je studio en “think out of the box” om ideeën op te doen waarmee je de ruimte efficiënt benut. Heb je graag vrienden over? Dan is een simpele bartafel gezellig voor een drankje of een maaltijd, en bovendien veel praktischer in een studio dan een lage eettafel. Onder de bar kun je haakjes voor tassen maken, of zet er een kast op wieltjes onder die je wegrolt als je de bar wil gebruiken. Opties genoeg voor een efficiënt ingerichte studio!

 

meubel