Hoewel je misschien niet zo gek veel tijd op je kamer doorbrengt, is het ontzettend belangrijk om er je eigen plekje van te maken. Gewoon zodat je jezelf even terug kunt trekken, kunt relaxen, studeren of wat dan ook. Het nadeel is dat je niet teveel mag veranderen aan je kamer. Spijkers in de muren kunnen al voor problemen zorgen; en dan hebben we het nog niet over het gebrek aan budget gehad. We geven je dus een aantal handige tips om jouw kamer bewoonbaar en sfeervol te maken zonder dat je hiervoor aan het klussen hoeft te gaan.

1. Vind de juiste oplossingen
Wanneer je weinig aan je kamer mag veranderen, is het belangrijk om andere oplossingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan dubbelzijdig tape om posters en frames op te hangen, of een luxe systeem van Artiteq waarmee je alles op kunt hangen wat je wilt; en je muren er daarnaast ook nog eens ongelooflijk tof uit laat zien. Er is altijd wel wat mogelijk!

2. Houd het praktisch
Probeer je kamer niet vol te hangen met allerlei ditjes en datjes, maar houdt het zo praktisch mogelijk. Denk ook praktisch na wanneer je aan de inrichting begint. Een hoogslaper is bijvoorbeeld ideaal om ruimte te besparen; want je bureau of kledingrek kan er gewoon onder geschoven worden. Heb je geen budget voor stoelen of een bank? Dan stapel je gewoon een paar pallets op elkaar en leg je hier flink wat kussens op; helemaal prima als relax hoek!

3. Denk aan je budget
Laten we er vanuit gaan dat dit niet een periode is waarop je veel geld uit wilt geven aan de inrichting van je kamer. Het kan je flink wat budget schelen als je een kamer vindt waar al een hoogslaper en een bank in staat. Vind je deze niet? Ga dan op koopjesjacht en speur (online) marktplaatsen af naar tweedehands items. Met een likje verf en wat liefde heb jij die oude kledingkast zo omgetoverd tot een zo-goed-als-nieuw model.

4. Decoreer voldoende
Een leuke aankleding is noodzakelijk om je kamer een fijne plek te maken. En decoratie is hier ontzettend belangrijk onderdeel van. Hang bijvoorbeeld foto’s in een leuke collage van familie en vrienden. Maak een toffe muurschildering en haal wat planten naar binnen. Hoe meer planten je in je kamer hebt (vergeet niet dat je ze wel water moet geven) hoe aangenamer de sfeer wordt. Planten zorgen nu eenmaal voor dat echte ‘thuisgevoel’.

5. De juiste verlichting
Hoewel een plafondlamp praktisch is, brengt dit niet direct sfeer met zich mee. Zet een lampje naast je bed op het nachtkastje, en een mooie staande lamp in de andere hoek van de kamer. Zo kun je ook ‘s avonds sfeer creëren door het grote licht uit te zetten en je sfeerverlichting aan te doen.