Dildo’s in plaats van wapens, ofwel #CocksNotGlocks, is het nieuwste initiatief tegen wapengeweld in de Verenigde Staten. Jessica Jin, een studente aan de University of Texas, kwam met het spraakmakende initiatief wanneer ze op de hoogte was van het feit dat dildo’s niet toegestaan waren op campus, maar wapens wel. 

Het bezitten van een dildo zou een vorm van obsceen gedrag zijn waar studenten voor worden bestraft of beboet. Het bezitten, en dragen, van een vuurwapen is echter niet verboden. Overal, van de slaapkamers tot de kantine, is het vanaf volgend studiejaar toegestaan om een wapen bij je te hebben, mits je een vergunning bezit. De reden? In het geval dat er iets gebeurd op school, kan een wapendrager zijn of haar geliefde beschermen.

Jessica (24) was zo verbaasd toen ze dit hoorde op de lokale radio, dat ze met de campagne #CocksNotGlocks kwam: ze wil dat studenten volgend jaar geen onschuldige sleutelhangers aan de rugtassen dragen, maar juist flinke dildo’s. Dit zou een groot genoeg signaal zijn om de maatregel nogmaals te overwegen. Duizenden studenten geven al op Facebook aan dat ze willen meedoen aan de actie en zo te protesteren tegen het wapengeweld op Amerikaanse scholen. Dit jaar vielen er al ontzettend veel doden  en gewonden op Amerikaanse universiteiten door wapengeweld. Er waren namelijk meer dan 50 schietpartijen op Amerikaanse scholen en universiteiten – veel te veel natuurlijk!

Met de seksspeeltjes wilt Jin dus meer aandacht voor dit probleem – de dildo’s symboliseren namelijk de wapens die mensen dan dragen. Ook weet ze dat dildo’s niet bepaald goedkoop zijn, vandaar dat ze dan ook nog op zoek is naar een sponsor. Ondanks alle steun is niet iedereen het eens met Jessica en zijn er ook veel mensen die de campagne niet steunen. Jessica geeft al aan dat ze meerdere doodsbedreigingen heeft ontvangen, al maakt ze zich hier niet al te veel zorgen over.

Wat vinden jullie van dit initiatief? En zouden jullie ook meedoen als het hier werd georganiseerd? Wij horen het graag – dus schiet maar los in de comments hieronder!