Wanneer je een nieuwe woning gaat betreden, moet hier het een en ander gebeuren. Voor een student op kamers is dit niet veel anders. Meestal is er in een studentenhuis sprake van een gezamenlijke keuken en gezamenlijk sanitair. Hierdoor zal bij een verbouwing vaak overlegd moeten worden met de medebewoners. Hierbij heb je wel meteen een aantal extra handen beschikbaar! In dit artikel zullen we een aantal tips behandelen om jullie project zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.
Probleem
Ten eerste is de reden van de verbouwing belangrijk. De meest voorkomende problemen op studentenkamers zijn vocht en schimmel, houtrot, ongedierte en slechte isolatie. Bij dergelijke problemen zullen je huisgenoten in ieder geval geen weerstand bieden wanneer je voorstelt het probleem op te lossen. Wil je echter een betere keuken of een nieuwe vaatwasser kan het nog wel eens moeilijk worden je plan door te drukken. De prijs hiervan ligt hoog en je zult hulp nodig hebben.
Oplossing
Bedenk de oplossing voor jouw/jullie probleem. Kan je deze oplossing zelf uitvoeren of heb je hier hulp bij nodig van een professioneel vakman? Ga hierbij de benodigdheden na en maak een inschatting van de kosten. Wanneer je te maken hebt met medebewoners is het verstandig iedereen in te lichten van het plan en het kostenplaatje. Vergeet hiernaast, als je netjes bent, je buren niet in te lichten over eventuele werkzaamheden.
De verbouwing
Wanneer het probleem en de oplossing duidelijk in kaart zijn gebracht is het tijd om tot actie over te gaan! Hiervoor heb je echter wel het juiste materiaal nodig. Heb je al een gevulde gereedschapswagen beschikbaar en is het juiste materiaal ingekocht? Denk bij dit materiaal aan bijvoorbeeld verf, hout en keukenapparatuur maar ook aan spatkleden, spijkers en een centraal stroompunt! Kortom: Kom niet voor verrassingen te staan!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.