Lezen is goed voor de geest, dat is algemeen bekend. Maar lezen kan je ook goed voorbereiden op je aanstaande carrière. Je hoeft hier natuurlijk niet helemaal afgestudeerd te zijn. In tegendeel, lezen kun je ook doen ter voorbereiding op een stage, nevenactiviteit of een geweldige bijbaan. Het  juiste boek over management, beslissingen maken of leiderschap kan je nieuwe perspectieven bieden waarmee jij een goede indruk kunt maken. Waar je niet veel tijd en ruimte hebt om veel werkervaring op te bouwen, kun je je kennis wel bijschaven. Wij hebben de 10 beste boeken over beslissingen maken, motivatie, leiderschap en management op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder. 

1. The Emperor’s Handbook

emp

Marcus Aurelius heerste over het Romeinse Rijk op zijn hoogtepunt. In tegenstelling tot zijn voorgangers was Marcus niet het slachtoffer van zijn enorme machtspositie. Wat was er zo bijzonder aan zijn manier van heersen over een van de grootste rijken uit de geschiedenis? Het is op een hele interessante wijze uiteengezet in het boek The Emperor’s Handbook. Bestel het boek hier.

2. Think and Grow Rich

think

Wat is het geheim tot rijk en succesvol worden? Geloof het of niet, dit boek bevat de kostbare geheimen. Door alleen te lezen zul je natuurlijk niet rijk worden, maar in de handen van de juiste persoon is het boek wellicht een miljoen waard. Ben jij benieuwd? Hier kun je het boek voor een goede prijs bestellen.

3. Blink

blink

Uit deze lijst zal blijken dat Malcolm Gladwell je een heel eind zal helpen bij het ontwikkelen van je kennis over beslissingen maken en leiderschap. In Blink gaat Gladwell in op het vertrouwen van je onderbuik gevoel en het maken van goede beslissingen in enkele seconden. Het boek leest lekker en is op een verhalende wijze geschreven, zeker niet saai. Bestel het boek hier.

4. The Seven Habits of Hight Effective People

7habits

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is een boek dat bij vrijwel elke HRM opleiding opgenomen is in het vaste curriculum. Ben jij toch niet iemand die HRM studeert of wilt studeren? Dan is het toch een handig boek om te lezen. Je hebt namelijk meer inzicht in de eigenschappen en karakters van de mensen voor wie je zilt werken wanneer je het boek leest. Hier kun je het bestellen.

5. The Art of War

sz

Een boek over oorlog is een van de populairste boeken op het gebied van bedrijfsvoering, leiderschap en management geworden. Hier kun je het boek bestellen.

6. Outliers

outliers

Nog een boek van Malcolm Gladwell, dit maal Outliers. In dit boek gaat hij op een vermakelijke wijze verkennen wat er anders is aan succesvolle en slimme mensen. Hier kun je het boek met een korting bestellen.

7. The Element

theelement

Dit boek gaat over hoe het vinden van je passie het geheime element is om je leven om te gooien. Lees over hoe je het beste je talenten kunt ontdekken en ontwikkelen en zo de beste te worden in wat jij het beste kunt. Bestel het boek hier.

8. How to Win Friends and Influence People

fvfv

De titel van het boek klinkt een beetje Amerikaan en heftig, maar het blijft een van de beste boeken op het gebied van leiderschap. In de zakelijke wereld is niet iedereen je vriend en zijn mensen bezig met hun eigenbelang. Dit boek legt uit hoe je daarmee om dient te gaan. Hier kun je het boek bestellen.

9. The Tipping Point 

tipping-point

In dit boek besteed Malcolm Gladwell tijd aan het idee van het omkeerpunt, of in zijn eigen woorden the tipping point. Dit wordt vaak veroorzaakt door de kleinste gebeurtenissen. Hij leert hoe je dit kunt voorkomen en hoe je er mee om kunt gaan. Bestel dit interessante boek hier.

10. #GirlBoss

9200000022193439

Als laatste willen we een boek onder de aandacht brengen dat geschreven is voor de echte power vrouwen. Waar veel management -en leiderschapsboeken zich richten op de mannelijke zakenwereld, is dit boek geschreven vanuit het perspectief van de vrouw. Je kunt dit motiverende boek hier direct bestellen.

Heb jij nog een waardevolle aanvulling op deze lijst? Wij zijn benieuwd. Laat je suggesties achter in de comments hieronder! 

 

Hou je van lezen? Bekijk dan de leeslijst van Kamernet:

DE 8 BESTE BOEKEN OM OP JE LEESLIJST TE PLAATSEN

Comments

comments