Soms is het eng om een verandering te ondergaan. Zo twijfel je misschien of je op kamers moet gaan of vind je het toch wel eng. Daarom heeft Kamernet hieronder de acht belangrijkste veranderingen in kaart gebracht. Van financiën tot hygiëne is er een vergelijking gemaakt. Lees snel verder voor de conclusie!

Schermafbeelding 2015-09-17 om 14.57.37Wanneer je bij je ouders woont heb je kort gezegd money to blow. Je moet zeker goed stilstaan bij het feit dat alles je eigen verantwoordelijkheid wordt. Zo moet je je eigen stookkosten, boodschappen, contactlenzen, shampoo en ondergoed kopen. Ben jij daar klaar voor?

Schermafbeelding 2015-09-17 om 15.03.30

Waar je ouders je thuis streng in de gaten houden, is dit geen punt als je alleen woont. Dit is zelfs een van de redenen dat sommige op kamers willen: de extra vrijheid! Je kan zelf je eigen keuzes – of fouten – maken. De enige aan wie je verantwoording af moet leggen ben jijzelf.

Schermafbeelding 2015-09-17 om 15.07.33

Zonder zorgen het feest van het jaar geven, altijd een pluspunt. Gaat iets kapot? Boeiend! Bij je ouders heb je nogal wat waardevolle, dure en onvervangbare spullen staan, waar nog wel eens wat mee kan gebeuren. Wijn op het dure witte tapijt? Aiiiiii. Jouw Ikea tapijtje boeit dan toch wat minder. Helaas is opruimen een blijvend nadeel..

Schermafbeelding 2015-09-17 om 15.20.22

Uit je bed rollen en op je fietsje naar college of uren in de trein, tram, randstadrail, bus en metro zitten voor die paar uurtjes college? Tja, deze beslissing is snel gemaakt volgens ons!tumblr_n9m3h3eTEW1tiyqzao1_500

Schermafbeelding 2015-09-17 om 15.24.55

Tenzij jij van de meest simpele ingrediënten een 3-sterren maaltijd kan maken, gaan wij er vanuit dat jij thuis waarschijnlijk lekkerder, en voedzamer, zou eten. Wel is op kamers gaan natuurlijk de beste kans om zelf te leren koken, al zijn het maar noodles. Overigens hoef je als je op jezelf woont niets meer te eten wat jij niet lekker vindt. Dag spruitjes!Schermafbeelding 2015-09-17 om 15.28.26

We hebben het al over reizen gehad, maar opstaan is weer een apart punt. Hoe lekker is het als je een half uur van tevoren kan opstaan voor je college? Je wekker om 06:00 zetten en dan nog moeten haasten is voor ons haast ondenkbaar. Score voor op kamers!

Schermafbeelding 2015-09-17 om 15.37.45Laten we het maar over je weekenden hebben. Waar je ook van family night kunt genieten, is het wel jouw tijd om te shinen en de leukste (huis)feestjes af te gaan. Weekenden zijn voor keiharde FUN!
Schermafbeelding 2015-09-17 om 16.12.56

Tot slot: vergeet niet dat je geen mama of schoonmaakster hebt die je zooi gaat opruimen voor je! Dit is vanaf nu je eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bestaat er ook zoiets als een schoonmaakrooster of klusjesrooster. Wen je wel snel aan hoor!

Samengevat kunnen we stellen dat je er zeker in luxe op achteruit gaat. Ook zul je minder lekker eten en zelf veel dingen moeten regelen. Maar, wij blijven erbij dat het een onvervangbare ervaring is om op kamers te gaan. Zo leer je jezelf, en je eigen kwaliteiten, onwijs goed kennen. Daarnaast maak je vrienden voor het leven, leer je super veel mensen kennen en vind je toch nog een beetje luxe in het uitslapen in de ochtend!

Waar wacht je nog op? Vind jouw kamer vandaag nog!