Vaak zijn kleinschalige optredens de momenten die je het beste bijblijven; die de meeste indruk op je maken. En wat is er nu kleinschaliger dan een optreden in een studentenkamer? Bij het Studentenkamerfestival (Stukafest) worden studentenkamers in twaalf steden omgetoverd tot minitheaters. Cultuur snuiven op een studentenkamer dus!

Op de website staat Stukafest als volgt omschreven: “Stukafest is een knallend optreden tussen de kratjes bier en studieboeken, een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper of een cabaretier aan de eettafel.” Het leuke aan dit festival is dat je de ‘kunst’ van dichtbij kunt zien. Je staat oog in oog met de band die totaal los gaat of met de poëet die net die gevoelige snaar raakt.

De bewoners van de studentenkamer zijn je gastheren- en vrouwen, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Je komt in contact met nieuwe mensen, complete vreemden, die jou verwelkomen in hun huis. Als je het ene optreden gehad hebt, fiets je door naar de volgende. Je stelt namelijk je eigen programma samen met drie van jouw favoriete acts. Tussen de rondes door is er steeds een half uur pauze zodat je niet als een malle door de stad hoeft te racen.

Nieuwsgierig geworden naar dit zelf samengestelde avondje cultuur? Kijk dan vooral even naar de programmering van jouw stad. Hier zal je bekende namen tegenkomen (zoals de band Splendid in Den Haag), maar ook voor jou onbekende acts. Doe eens gek en ontdek of dit ook pareltjes zijn!

Stukafest zal nog in de volgende steden plaatsvinden: Amsterdam (27-02), Maastricht (28-02) en Groningen(28-02). Steden als Rotterdam, Tilburg, Leiden, Den Haag en meer hebben er al een succesvol Stukafest 2013 opzitten.

Bron: Modernehippies.nl