Na zo een lange, lekkere en luie vakantie staat er weer iets nieuws op je te wachten: een nieuw collegejaar. Het klinkt allemaal niet zo leuk – maar toch moet het gebeuren. Daarom heeft Kamernet de beste tips!

1. Allereerst: koffie


                                                                        

Misschien denk je: nee, ik drink geen koffie. Of: misschien wel af en toe – maar dan met alleen maar melk! Wij zijn hier om je te vertellen dat koffie een waardevolle investering is in je studentenleven. Let er wel op dat je bij twee kopjes koffie optimaal kunt concentreren volgens verschillende onderzoeken. Meer dan twee zou dus averechts kunnen werken. Wil je goede kwaliteit voor een goede prijs? Denk dan bijvoorbeeld aan een Philips Senseo koffiemachine. We verloten ook 3 koffiemachines in ons Fiesta del Sombrero!

Exclusieve Tip van Kamernet

Kan jij toch niet wachten? Gebruik de kortingscode UP25HGSD3977 dan op een van DEZE producten voor 25 EURO extra korting op je Philips Senseo!

2. Playlists

Net als bij het sporten, heb je voor studeren ook goede playlists nodig! Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat muziek luisteren bij het studeren bevorderlijk werkt voor je concentratie. Heb je een favoriete artiest of band? Maak dan zelf een playlist of luister alle albums eindeloos lang op Spotify. Bonus: ze hebben ook nog de fijnste playlists samengesteld voor bij het studeren. Een aanrader is Electronic Concentration, dan hoef je ook niet steeds een liedje uit te zoeken. Psssst: ook verloten wij abonnemeten op Spotify in ons Fiesta!

3. Blijf lezen in de zomer

Dit klinkt misschien heel suf – maar dat hoeft het niet te zijn! Lezen is goed om tot rust te komen en staat niet direct in verband met studeren. Wat dacht je van inspirerende boeken als The Power of Now van Eckhart Tolle of een spannend boek van Dan Brown? Ook prima om met een kater, in de schaduw, aan het strand te doen ;-).

4. Studeren in de buitenlucht?

Het park, de tuin van je ouders, het strand en je eigen balkonnetje – we brengen onze tijd het liefste buiten door in de zomer! Waarom ga je dan binnen in je stoffige kamer zitten als je gaat studeren? Buiten studeren is ideaal – een frisse, inspirerende en rustgevende omgeving om helemaal zen te leren. Denk bijvoorbeeld aan de KantoorKaravaan: je kunt dan een caravan in the middle of nowhere huren met alle voorzieningen die je nodig hebt. Interesse? Doe mee met ons fiesta en maak kans op een dag studeren voor 2 in de natuur!

5. Schoonmaak
Wie zegt dat schoonmaken enkel tijdens de lenteschoonmaak wordt gedaan? De zomervakantie is de ideale tijd om op bijvoorbeeld een grauwe dag een grondige schoonmaak te doen. Ruim je kast op, gooi alles van vorig collegejaar weg, sorteer je boeken op kleur en creëer een fijne studeer omgeving in je kamer. Klik hier om de 12 beste schoonmaak tips van Kamernet te lezen!

6. Rust
Dit moeten we niet vergeten: een vakantie is bedoeld om tot rust te komen! Geef je lichaam en geest de tijd om tot rust te komen en ga niet enkel feesten. Een week of twee voor je colleges starten kun je beginnen met uitrusten, een beetje te sporten en jezelf verzorgen. Bij Treatwell kun je bijvoorbeeld beauty en wellness behandelingen en arrangementen vergelijken en direct ook boeken. Denk bijvoorbeeld aan een pedicure, kappersbeurt, gezichtsbehandeling of een massage. Fijn aan de site is dat er ook duizenden ervaringen van voorgangers staan bij de behandelingen, waardoor je met een gerust hart de behandeling kan boeken.

Heb jij nog goede tips om te studeren of denk je hier voorlopig nog niet aan? Sharing = caring!