SUMMER IS HERE! Of het weer nu mee zit of niet, het is zomer en het is vakantie. Wij vermoeden dat je het hele jaar (of de afgelopen maand) heel hard je best hebt gedaan op je summer beach body. Super knap, en waarschijnlijk shine je al op het strand, maar laten we even nadenken over je toekomst. Je kan wel fit zijn voor 1 week, maar het is belangrijk om ook na de zomer fit te blijven. Lees hier onze tips om gemotiveerd te blijven.

1. Sporten kan allereerst ook een feestje zijn

Ad2 - brand campaign

Schrijf je bijvoorbeeld in voor de aankomende Color Run – deze marathon staat ook wel bekend als de happiest 5K on the Planet. De eerstvolgende echte Color Run vindt plaats op 12 september in Utrecht. Vergeet niet om ook je vrienden in te schrijven – zo blijven jullie allemaal tot minimaal september fit. Samen met je vrienden – of je toekomstige huisgenoten – trainen voor een leuke marathon schept een leuke band én motiveert je om nog meer je best te doen!

2. Daag jezelf uit: BIG TIME!

WomenObstacleCourse

Soms doe je alleen maar je best als je het jezelf moeilijk maakt – of je inschrijft voor een enorme uitdaging: een obstacle run! Deze obstacle run’s zijn onwijs intensief, competitief en vinden plaats op leuke en vernieuwende locaties! Denk aan de Kijkduin Obstace Run: een sportief avontuur tussen de duinen, in de zee en op het strand! Een idee is om mee te doen samen met je (toekomstige) huisgenoten – zo kunnen jullie de onderlinge band versterken door samen te trainen en te shinen voor zo een run.

3. Ga los op instagram/pinterest/tumblr/facebook

18507048438250583_AFxmdb7K_c_thumb

Geef toe: je checkt social media minimaal een keer per dag. Hoewel je hier niet heel trots op hoeft te zijn, kun je dit gedrag ook positief inzetten. Volg/like/abonneer/stalk alle inspirerende pagina’s op het gebied van fitness, lifestyle en healthy foods. Suggesties? @fitmencook, @kaylaistines, @lazarangelov of zoeken op #fitspo & #eatclean

4. Stapje verder: #fitspo in je dagelijkse leven

top-10-budget-friendly-kitchen-secrets-454

Plak een foto van je doel figuur of ideaalbeeld op de koelkast of je klerenkast: nu kan je er niet meer voor wegrennen.

5. Vertel het iedereen

article-2475031-18F5447000000578-545_634x347

Want als je iedereen op de hoogte stelt van je super goede nieuwe levensstijl en doel, heeft iedereen hoge verwachtingen. Presteren onder druk noemen we dat!

6. Schaf nieuwe sportkleren/schoenen/accessoires aan

maxresdefault

Shinen an sich is natuurlijk geweldig – maar shinen in je nieuwe outfit maakt het natuurlijk af. Ook je super fancy sportbidon, je body & fit shop bestelling en stoere handschoenen voegen toe aan de ervaring. Wie wil er nou niet sporten met al die leuke spullen?

7. Loop rond in je sport-outfit – ook als je niet van plan bent om te sporten

Summer-Style-with-Athleta

Waarom? Je blijft denken aan sporten en misschien ga je dan toch ineens een keer extra naar de gym. Boodschappen doen of shoppen kan best in je fancy nieuwe pakje, toch? P.S. sportoutfits zijn best wel fashion soms.

8. Fietsen!

ING_in-het-nieuws-miljoenen-euro's-schade-door-fietsendiefstal_tcm162-68256

Heel simpel maar toch even een reminder. Nu je OV de hele zomer niet geldig is, heb je al helemaal geen reden om het niet te doen. Fiets bijvoorbeeld naar een andere stad en ga een dagje shoppen of verkennen. Zo combineer je leuke activiteiten voor in de zomer meteen met gezond bezig zijn!

9. Schrijf je in op een sportschool met een leuke instructeur of instructrice

131892

Daar wilt iedereen toch indruk op maken? Extra hard je best doen en misschien wel een date scoren. Als er geen date komt, ben je in ieder geval fit en gemotiveerd genoeg om met een andere fit boy of fit chick een date te scoren. En mocht het toch helemaal niet lukken? Dan wordt jij toch zelf de fitste van allemaal? Laat iedereen dan maar achter jou aan komen!

10. Bereid maaltijden voor!

IMG_9486

Je hebt alle tijd van de wereld: het is zomer. Ga op zoek naar leuke, simpele recepten en probeer ze uit. Daarnaast kun je maaltijden ‘preppen’ en klaarzetten voor later. Ook kun je lekkere smoothies maken voor bij het warme weer of om mee te nemen naar het strand. Toch iets gezonder dan aan ijskoude coke en piet patat!

Tot slot willen we je dit nog meegeven: het gaat om fit en gezond worden, niet om ‘perfect’ of zoals iemand anders te worden. Het is onwijs verstandig dat je aan je gezondheid werkt en je jezelf wilt uitdagen: maar let erop het moet wel leuk blijven!

Heb jij nog andere tips? We lezen ze graag – dus deel ze hieronder met ons!