Voor het eerst op jezelf wonen en je kamer helemaal naar eigen smaak inrichten. Op kamers gaan is een bijzondere en erg leuke stap in je leven. Tover je kamer om tot een comfortabele leefruimte waar je zowel keihard kunt studeren als feestjes geven voor je vrienden. In dit artikel lees je 5 tips hoe je jouw studentenkamer pimpt.

Tip 1. Geef jouw kamer kleur

Voordat je halsoverkop gaat verhuizen naar je eigen kamer, is het belangrijk om de kamer helemaal naar smaak in te richten. Verf bijvoorbeeld de muren of leg er een nieuwe kleurrijke vloer in. Wil je liever een professionele aanpak? Huur dan een schilder in. Hoeveel kost een schilder dan precies? Past dit wel binnen het studentenbudget? Afhankelijk van de omvang van het project en de schilder kost een schilder tussen de € 35,- en € 40,- per uur. Een kamer is zo binnen één uur voorzien van een nieuwe laag verf.

Tip 2. Stucwerk

Wil je een unieke uitstraling van de muren? Pimp jouw studentenkamer dan op met stucwerk. Hiermee vul je niet alleen de gaatjes in de muren van de vorige bewoners, ook kun je unieke patronen stucen. Het stucwerk schilderen geeft de ruimte vervolgens een fantastische en luxe uitstraling.

Tip 3. Ruim op

Veel studenten leven in de studentenkamer. Dat betekent dat de kamer niet alleen als slaapkamer wordt gebruikt, maar ook als woonruimte en eetkamer. Een nette kamer is daarom cruciaal. Om jouw kamer te voorzien van een fijne stijl, is een opgeruimde kamer de beste manier om daarmee te beginnen. Ruim bijvoorbeeld standaard op voordat je gaat slapen. Zo begin je iedere dag in een opgeruimde kamer. Laat verder je spullen niet rondslingeren, maar maak gebruik van opbergdozen en kasten.

Tip 4. Verlichting

Pimp jouw studentenkamer met gave verlichting. Het voordeel van studentenkamers is dat je hier vaak maar een paar jaar woont. Hierdoor kun je een gekke stijl veroorloven. Koop toch die neon flamingo lamp voor aan de muur of een lichtsnoer met cactus lampjes. Zo heb je niet alleen genoeg verlichting, maar ook nog eens een toffe eyecatcher in je kamer.

Tip 5. Opbergruimte

Praktisch inrichten is cruciaal voor kleine studentenkamers. Doe online inspiratie op hoe je kleine kamers zo functioneel mogelijk kunt maken. Zorg dat je geen onnodige rotzooi achterlaat en dat je genoeg opbergruimte hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van opberglades onder het bed? Zo creëer je meer ruimte.

Voor het eerst op jezelf gaan wonen in een studentenkamer of studio is een geweldige ervaring. Je woont hier vaak maar tijdelijk, dus kunt het je permitteren om er een bonte boel van te maken. Leef je daarom uit en creëer de perfecte studentenkamer voor jou!