Een smartphone is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het studentenleven. Een gemiddelde student doet dan ook alles met zijn smartphone, zoals het bijhouden van de agenda, notuleren, kijken van actuele OV tijden en natuurlijk het vinden van je studentenkamer! Voor een nieuwe iPhone moet je flink in de buidel tasten en bij het afsluiten van een abonnement krijg je tegenwoordig een BKR-registratie. Dit is dan ook de reden dat steeds meer studenten op zoek gaan naar alternatieven, zoals een refurbished telefoon.

Wat is een refurbished iPhone?

Veel studenten vragen zich af wat een refurbished iPhone precies inhoudt. Refurbished iPhones zijn 100% goed functionerende iPhones met daarop gewoon garantie. De refurbished iPhones zijn in de meeste gevallen helemaal gecontroleerd en uitvoerig getest zodat deze over het algemeen perfect functioneren (natuurlijk wel verschillend per aanbieder). Een refurbished iPhone zal in de meeste gevallen geleverd worden met nieuwe accessoires.

Een groot voordeel van de refurbished iPhones is het grote verschil in prijs (vergeleken met een nieuwe iPhone), wat het erg interessant maakt. Daarnaast draag je met een refurbished apparaat ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu, wat zeker in 2018 erg belangrijk is.

Hoeveel geld bespaar je met een Refurbished iPhone?

De vraag die natuurlijk erg relevant is; hoeveel geld bespaar je met het kopen van een refurbished iPhone ten opzichte van een nieuwe? Is het prijsverschil de moeite waard ten opzichte van een nieuwe iPhone?

Een nieuwe iPhone 6s kost momenteel (april 2018) ruim €530,- via de website van Apple (wat voorheen natuurlijk stukken hoger was). Wanneer je een soortgelijke Refurbished iPhone 6s bestelt is de prijs hiervan aanzienlijk lager. Met het aanschaffen van een goede refurbished iPhone 6s bespaar je ongeveer €230,- (dit is ruim 43%).

Hoe koop je geen kat in de zak?

In een recent onderzoek van de consumentenbond zijn er 18 refurbished iPhones getest waarvan er slechts 6 goed door de test kwamen. In dit onderzoek komt dan ook goed naar voren dat het belangrijk is dat elke iPhone goed wordt gecontroleerd op verschillende punten zoals; de uiterlijke staat, kwaliteit van de batterij en natuurlijk de overige functies van de iPhone.

Controleer de conditie van de iPhone
Om geen kat in de zak te kopen is het belangrijk om bij aanschaf van een refurbished iPhone goed je ogen open te houden voor eventuele gebreken. Je kunt daarnaast de batterij capaciteit eenvoudig bekijken met een gratis app zoals Battery Life.

Lees beoordelingen van de aanbieder
De meeste verkoop van de refurbished iPhones vindt online plaats. Binnen 1 minuut heb je een uitgebreide lijst met verschillende refurbished iPhone aanbieders. Lees voor de aanschaf van een toestel altijd voldoende beoordelingen zodat je een goed beeld hebt van de service die het bedrijf zal verlenen.

Bekijk de garantie
Voordat je uiteindelijk overgaat tot de aankoop van een refurbished toestel is het erg belangrijk om de garantietermijn te controleren. Kies altijd voor een aanbieder met minimaal 1 jaar garantie. Binnen 1 jaar weet je zeker dat het toestel van zowel binnen als buiten in perfecte staat is.

Kies voor kwaliteit

Enkele aanbieders spelen juist in op de minder goede kwaliteit rondom de refurbished iPhones. Zo worden alle refurbished iPhones van FixjeiPhone gecontroleerd door reparatie specialisten die naast het testen van iPhones ook dagelijks te maken hebben met het repareren van defecte iPhones. Zo weten ze als geen ander waar ze tijdens het controleproces op moeten letten. Elk toestel wordt dan ook gecontroleerd d.m.v. een uitgebreid testprogramma met meer dan 50 verschillende controlepunten.