We leven in de 21e eeuw, waar internet overal om ons heen is en social media de nummer één bezigheid is in ons leven. Bij social media is er een profiel nodig waar je laat zien wie jij bent, waar jij van houdt en wie je vrienden zijn. Eigenlijk zie ik het als zien en gezien worden of je zelf opvallend maken, daar draait het hele social media nu om. Op Facebook zie je momenteel die constante Vine-filmpjes en vrijgezellen van Gelderland, wat verschrikkelijk vervelend is. Maar het gaat nu niet om mijn irritaties op Facebook en Twitter, maar om profielen.

Op Linkedin is een profiel zo belangrijk dat het daarom draait; het is je online C.V. en zo kan je makkelijker in contact komen met grote of kleine bedrijven waar jij wel zou willen werken. Ook bij Kamernet is een profiel belangrijk. Zorg in ieder geval voor een goede profielfoto, zonder zo’n profielfoto kan je niks, je toekomstige huisgenoten kijken naar je foto’s en beoordelen jou nou eenmaal op uiterlijk (wat ook gebeurd op een vleesmarkt, de slagers kijken naar de kwaliteit van het vlees). Je hebt eigenlijk maar één kans, dus zoek de foto waar jij het mooist op staat.

Kamernet heeft een mooie tool op de site: ‘connect met Facebook’, DOE DIT! Dit laat zien dat jij op zoek bent naar een kamer en dit zorgt voor snellere reacties. Voeg bij elk bericht je achternaam toe, want dan kunnen de potentiële huisgenoten je opzoeken op Facebook. Zorgt dat je Facebook profiel voor een korte tijd op openbaar staat, zo kunnen de potentiële huisgenoten zien wie jij bent, maar vergeet niet wanneer je een kamer hebt dat je Facebook profiel weer op privé staat. Maak je profiel volledig, zet je mobiele nummer en e-mailadres er in en vul alle velden in, maar overdrijf niet. Zet niet in je profiel dat je de grootste feestganger bent, dat je elke avond in de stad bent te vinden en dat je het NK karate hebt gewonnen. Dit zijn punten die niemand interesseert en je echt niet helpen om sneller een kamer te bemachtigen. Wees eerlijk maar niet te eerlijk. Je moet jezelf zien als een product dat goed verkocht moet worden.

Mamatip: bereid jezelf goed voor. Het is belangrijk om te weten wie je zelf bent. De vraag die mensen altijd zullen stellen is: noem drie plus- en minpunten. Wees origineel met antwoorden, want de gene die een kijkavond houden horen al vaak genoeg dezelfde plus- en minpunten.

Door: Bart van Kleef