Het studentenleven staat bol van reizen, studeren en sociale activiteiten. Het is daarom superfijn dat de studentenkamer een plek is waar je tot rust kunt komen. Het is de plek om te ontspannen en om je volledig te kunnen concentreren op je studie. De techniek om je daarbij te helpen wordt daarbij gelukkig steeds goedkoper. Welke slimme apparaten voor je studentenhuis helpen jou door je studententijd heen?

Dit zijn de slimste apparaten die jou te helpen om beter te studeren:

  1. Zorg voor een stabiele internet verbinding

Het is natuurlijk heel belangrijk om je studentenkamer zo persoonlijk mogelijk in te richten, zodat het een plek wordt waar jij je thuis voelt. Dat is slechts de eerste stap, want je wilt natuurlijk ook wel wat te doen hebben op je kamer. Een stabiele en krachtige internet verbinding is daarom enorm belangrijk, want daardoor kun je probleemloos online werken. Daarnaast wil je natuurlijk lekker muziek streamen en Netflix kijken of gamen om te ontspannen. Als meerdere mensen in het studentenhuis dat tegelijkertijd willen, heb je kans op haperingen en uitval. Vraag je huisbaas daarom om het aanleggen van een mesh-netwerk, zodat je altijd en overal een optimaal signaal hebt. Denk daarbij aan betaalbare oplossingen van Netgear, TP-Link en Linksys.

  1. Goede verlichting voor iedere sfeer

Studeren wordt vaak nachtwerk. Goed licht is daarom enorm belangrijk om de letters in de boeken te kunnen blijven lezen en om geconcentreerd te blijven. Het is dus verstandig om te investeren in een slim verlichtingssysteem waarmee je altijd de juiste lichtstand binnen handbereik hebt op je smartphone. Je kunt deze slimme verlichting ook instellen op andere kleuren, zodat de verlichting ook andere momenten ondersteunt. De lichtkleur kan bijvoorbeeld ook helpen om te ontspannen of om wat meer romantiek te krijgen.

  1. Muziek ondersteunt iedere bezigheid

Sommige studenten houden van absolute rust tijdens het studeren, terwijl de ander het juist fijner vindt met wat geluid op de achtergrond. En natuurlijk is het ook fijner als je het geluid van favoriete serie of games door de speakers hoort. Denk bijvoorbeeld aan streaming speakers die je draadloos kunt bedienen, zoals deze van Sonos. En met de nieuwste DAB+-radio’s heb je altijd de nationale radiozenders in digitale kwaliteit in je kamer. Dat is volledig gratis en dát klinkt natuurlijk bij iedere student als muziek in de oren.

  1. Digitale assistenten voor al je vragenApparaat

De Northeastern University in Boston gaf in 2018 iedere student een Amazon Echo Dot. Dat is een slimme speaker met een ingebouwde digitale assistent, Amazon Alexa. Ze kunnen deze assistent vragen wanneer de volgende les is of hoeveel budget er nog staat op hun lunchkaart en ze kunnen hem gebruiken om te studeren. Je hoeft deze assistent maar wat te vragen en Alexa zoekt het antwoord voor je op. Dat is natuurlijk handig tijdens het studeren als je wat extra hulp kunt gebruiken om die taaie stof door te komen. In Nederland kun je de Google Home kopen met de Nederlandse Google Assistent of de producten van Amazon kopen met de Engelstalige Alexa.

Het rijtje hierboven maakt vooral duidelijk dat er heel veel slimme apparaten zijn die het studentenleven beter maken, met meer comfort. Het is slechts een kleine greep uit de talloze mogelijkheden, want voor iedere thuissituatie is er een slimme oplossing.