Het klinkt als iets voor huisvrouwen, maar geloof me, een lenteschoonmaak houden is chill! Schone gordijnen, lakens die ruiken naar een bloemenweide en een schone koelkast waar je al je drank kwijt kan die je vervolgens lekker kunt verorberen als je chillt in de tuin.

 

Een schoon matras

Matrassen zijn makkelijk schoon te maken met soda. Het enige wat je hoeft te doen is wat soda over je matras te strooien. Wrijf de korrels er goed in, wacht een half uurtje en veeg het dan weer op met een stoffer en blik: BAM jouw matras is weer heerlijk fris.

Wat ook helpt: stomen. Handstoommachines kun je goedkoop aanschaffen en zijn lekker veelzijdig. Het dient als vervanger voor de strijkijzer en werkt ook onwijs goed al bacterieverdelger!

 

Schone kussens

Spa rood. Meer is het niet. Bruisend water kan helpen tegen vlekken die je niet goed verwijdert krijg met gewoon koud water. Maar ook voor de intensere vlekken, zoals rode wijn, is bruisend water een prima hulpmiddel. Daarnaast kun je natuurlijk voor deze zware vlekken ook gewoon zout of soda gebruiken.

 

Brandschone ramen

Het wordt weer warm en dus een mooi moment om naar buiten te gaan met je sopje de ramen eens te lappen. Ramen lappen is helemaal niet moeilijk, maar op de een of andere manier blijf je toch altijd met die gekke strepen zitten. Om dit te voorkomen geef ik je twee tips: lap geen ramen in de volle zon (dan droogt het te snel en heb je sneller kans op strepen. Daarnaast kun je ook een scheutje citroensap, azijn of een gesneden ui in lauwwarm water doen.

 

Reinig je vloerkleed

Hebben jullie een vloerkleed liggen? Dikke kans dat daar allerlei soorten bacteriën in krioelen die zich de afgelopen maanden (of jaren) hebben ontwikkeld door viezen schoenen en huisfeestjes. Misschien tijd om deze ook eens een schoonmaakbeurt te geven? Ga er eerst een goed overheen met een stofzuiger (onder- en bovenkant), hang hem daarna buiten en klop hem uit met een mattenklopper. Zitten er vlekken op? Doe een paar druppels afwasmiddel in warm water en ga er met een schoon doekje overheen. Om watervlekken te voorkomen moet je niet te veel water gebruiken. Ook is het belangrijk dat je draaiende bewegingen maakt van buiten naar binnen.

 

 

Succes!